Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: V pořadí už pětadvacátý Tradiční městský ples v Národním domě měl v pátek večer jeden zásadní nedostatek. Slavnostní zahájení v divadelním sále sledovalo poloprázdné hlediště a vzápětí i další prostory „Národa“ trpěly nízkým počtem hostů. Vysvětlení může být jediné, za klesající popularitou této tradiční akce, která v Prostějově zahajuje plesovou sezónu, může snad i konkurenční bál pořádaný radniční opozicí, nebo pražský ples společnosti Agel, na který odjely desítky Prostějovanů…

Tradiční městský ples se uskutečnil v pátek 9. ledna večer ve všech prostorách Národního domu, „trucples“ opozice zase v H-Clubu ve Wolkerově ulici. Je ale úplným nesmyslem tvrdit, jak se objevilo na jednom z prostějovských informačních webů, že ples takzvaných patriotů pořádaný opozičními zastupiteli se na rozdíl od toho oficiálního městského mohl pochlubit mnohem vyšší návštěvností. Jak totiž Večerník zjistil, radniční ples navštívilo i přes letošní pokles popularity zhruba sto sedmdesát hostů, kdežto do H-Clubu zamířilo něco málo přes sto dvacet lidí. „Výtěžek ze vstupného putoval do dětského domova a činil devět tisíc korun. Vstupenka byla k mání za sto padesát korun, takže běžným matematickým výpočtem lze dojít k tomu, že si ji zakoupilo šedesát lidí. Je tedy úplně scestné tvrdit, že v H-Clubu bylo narváno. A taky rozhodně nebylo. Sál v H-Clubu má kapacitu tří stovek míst a zaplněn nebyl zdaleka ani z poloviny,“ prozradil Večerníku jeden z účastníků plesu ve Wolkerově ulici. „Podle pořadatelů, se kterými jsem hovořila, bylo před Tradičním městským plesem prodáno dvě stě vstupenek, ale nakonec do Národního domu dorazilo asi jen 170 lidí,“ podala Večerníku zprávu o hlavním plesu města Ivana Hemerková, náměstkyně primátora Prostějova.
I přes nižší účast se ale hosté pětadvacátého Tradičního městského plesu v Národním domě dobře bavili. „Já osobně jsem byl naprosto spokojený, tak dobře jsem se už dlouho nepobavil. No a co, že atmosféra byla taková komornější než v minulých letech, o to víc jsme měli příležitost se zabavit,“ komentoval páteční večer Jiří Pospíšil, náměstek primátora Prostějova, který akci navštívil se svou přítelkyní. „Přece není důležité, kolik lidí na kterém plese bylo. Pokud se lidé bavili na obou plesech, je to jenom dobře,“ dodala Ivana Hemerková.
Městský ples byl v pátek slavnostně zahájen v divadelním sále krátkým proslovem primátora Miroslava Pišťáka a vystoupením folklórního souboru Klas. Poloprázdné hlediště už dávalo tušit, že „narváno“ na následném plese určitě nebude. „Sešlo se dohromady několik aspektů, které návštěvnost ovlivnily. Jednak se konal ten takzvaný „trucples“ v H-Clubu, ale zároveň společnost Agel uspořádala ples v Praze, na který odjely desítky Prostějovanů, kteří běžně jinak navštěvují právě městský ples. Ale kriticky musím přiznat i to, že vstupenky se začaly prodávat až pátého ledna, což bylo hodně pozdě,“ poznamenal uvolněný prostějovský radní Jaroslav Šlambor.
V sálech Národního domu tančili, povídali si a účastnili se tomboly zástupci města, Armády České republiky, městské policie, Policie ČR i představitelé společnosti TK Plus i podnikatelské veřejnosti. „Chcete ode mě známku? Jednička s hvězdičkou,“ řekl za všechny hodnocení pátečního městského plesu Alois Mačák, první náměstek hejtmana a prostějovský radní.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...