Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 mrtvolaAKTUALIZACE: Prokletý starý barák! V opuštěném domku nedaleko hlavního nádraží v Prostějově našel už podruhé v krátké době svoji smrt další bezdomovec! A to za dosti podivných okolností...

Jak Večerník již informoval, 7. prosince bylo v onom drážním domku v Pražské ulcii nalezeno tělo známé postavičky bezdomovecké komunity Josefa Jelínka. Policisté a vzápětí i „pohřebáci“ museli mít hodně tvrdou hroší kůži, neboť tělo bývalého cirkusáka nalezli ohlodané od psů. Dům hrůzy ovšem neřekl své poslední slovo, hned v pátek 2. ledna zde za výrazného přispění médií byla objevena další ohlodaná mrtvola, tentokrát od potkanů!

Prostějov/mik - Večerník zná identitu druhého nebožáka, který na přelomu starého a nového roku našel smrt v domku u nádraží. Jak nám bylo potvrzeno z několika zdrojů, jedná se o Silvestra Kulisina, který se nedávno vrátil po sedmnácti letech z kriminálu, kde si odseděl trest za vraždu v Nezamyslicích. Vůbec první s touto zprávou přišel server www.pvnovinky.cz. Zajímavá je bezesporu skutečnost, že Kulisino bydlel společně se synem za tichého souhlasu Českých drah v polorozpadlém objektu i s Josefem Jelínkem, který na stejném místě zemřel nedávno. Náhoda? Souhra podivných okolností? Těžko říct...
„V pátek ráno se u nás stavil jeden z bezdomovců a svěřil se mi, že Silvestr to má už za sebou, že je mrtvý. Nějak se mi tomu nechtělo věřit, ale předala jsem tuto informaci své známé, která je novinářkou jednoho internetového serveru,“ svěřila se majitelka trafiky na hlavním nádraží v Prostějově. To už se do zjišťování podrobností pustil i Večerník a opakovanými dotazy bombardoval mluvčí krajské policie Irenu Urbánkovou.
„Opravdu nemáme nahlášenou žádnou událost o úmrtí vámi uváděného muže,“ napsala nám třikrát za sebou, naposledy pak krátce před polednem v pátek 2. ledna, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje Irena Urbánková. Zřejmě jí to ale nedalo a možná se jí mnohonásobné dotazy novinářů zdály už otravné. Každopádně uvědomila prostějovskou policii, aby se jela do drážního domku podívat, zda tam skutečně není mrtvola Silvestra Kulisina. A byla tam!
„Až dnes kolem poledne jsme přijali oznámení o nálezu osoby bez známek života v bývalém drážním domku v Prostějově. Přivolaný lékař prvotním ohledáním neshledal známky cizího zavinění. K přesnému určení úmrtí zhruba šedesátiletého muže byla nařízena pitva,“ poskytla Večerníku aktuální zprávu v pátek ve třináct hodin mluvčí krajské policie. „Totožnost mrtvé osoby je policii známa.
S ohledem na rodinu ale nebudeme sdělovat žádné bližší informace,“ dodala vzápětí Urbánková.
Večerník se byl během uplynulého víkendu podívat na místo, kde byly v krátké době nalezeny už dvě mrtvoly. Drážní domek byl volně přístupný, ale neskutečný zápach nás odradil vstoupit dovnitř... V jeho blízkosti postával zhruba padesátiletý muž v odraném kabátě. „Znal jsem oba, jak Josefa, tak Silvestra. Kulisina jsem viděl ještě ve středu jedenatřicátého prosince ráno, večer jsem ho pak už nikde nemohl najít. V pátek pak vtrhla do baráku policie, slyšel jsem, že mrtvola Silvestra byla ohlodaná od potkanů. Je to hrůza, ten barák je prokletý. Bůhví ale, co se ve skutečnosti stalo, je to celé nějaké divné. Ani Josef, ani Silvestr si nikdy nestěžovali na zdraví, a že by umrzli, to taky asi nebude pravda,“ svěřil se Večerníku muž, který si za žádných okolností nepřál být jmenován.
Již dříve policie uvedla, že v případě Josefa Jelínka pitva neprokázala cizí zavinění na jeho smrti. Bude tomu tak i v případě Silvestra Kulisina, který s největší pravděpodobností nepřežil Silvestra?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...