Dobrý večer, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

52 op silvAgentura Hóser - Tohle fakt nikdo nečekal! Prostějov už nebude městem módy, ale zcela něčeho úplně jiného. Agentuře Hóser se jako první podařilo zjistit, co bude stát namísto zdemolovaného areálu Oděvního podniku. Zapomeňte na novou fabriku, domov důchodců či ubytovnu pro sociálně slabé. Vedení magistrátu se rozhodlo vybudovat něco skutečně hogo fogo, co nemají ani v Paříži, New Yorku, Moskvě, Dubaji a dokonce ani v Pekingu!

To, o čem se dlouho mluvilo, se stalo skutečností. Těsně před koncem roku prostějovská radnice odkoupila pozemky po bývalém „ópéčku“. Důvod byl jasný. Po dlouhých diskusích se pro ně našlo nové, zcela originální využití. „Oděvní podnik byl symbolem Prostějova. Chtěli jsme, aby na jeho místě vyrostlo něco, co u nás má minimálně stejně dlouho tradici jako textilní výroba. A zároveň nás to mohlo patřičně reprezentovat. Dlouho jsme ale na nic nemohli přijít,“ přiznal prostějovský primátor Miroslav Nakaseseděl.

Do města se turisté jen pohrnou

Stejně jako řada jiných geniálních myšlenek zrodila se i tato převratná idea zcela nečekaně. „Ano, přiznám se, že mě to napadlo přesně tam, kde myslíte,“ pousmál se Nakaseseděl v reakci na otázku, jak vznikl nápad vybudovat v Prostějově nejmodernější veřejné záchodky na planetě Zemi. „Vycházíme z toho, že právě záchod je pro spoustu lidí místem, kde se cítí skutečně svobodní a šťastní. A zároveň je pro ně i místem, které navštěvují výrazně častěji než muzea, kostely, rozhledny a další tradiční turistické cíle,“ vysvětlil Nakaseseděl s tím, že vedení města si od vybudování luxusních toalet slibuje právě tsunami turistů, kteří městem nejen projedou, ale také se tu po nějaký čas zdrží. „Tělesná potřeba je sice považována za tabu, ale vyžaduje klid a pohodlí. Člověk odnepaměti budoval svatostánky, kterými uctíval bohy. Naše záchodky budou chrámem, který bude plně sloužit člověku!“ prohlásil hrdě Nakaseseděl.
Nové veřejné toalety by mimo jiné měly mít vlastní venkovní bazén, saunu a solárium. „Každé z celkem padesáti kabinek bude vévodit záchodová mísa ze slonoviny, do níž budou vyřezány motivy z prostějovské historie. Součástí vybavení kabinek bude i plazmová televize s dokonalým ozvučením a chybět nebude ani počítač s vysokorychlostním připojením na internet,“ popsal primátor. Vše bude plně podřízeno tomu, aby člověk ze záchodu nevstal příliš brzy. „Ostatně, kdo tak učiní, bude nepochybně litovat,“ pokýval hlavou moudře Nakaseseděl.

Školáci budou muset za vzděláním do Olomouce

Celkové náklady na stavbu veřejných záchodků se vyšplhají k jedné miliardě korun. Není to na Prostějov přece jen trošku moc? „Asi jo. Ale vemte si, na kolik nás přišlo to veřejné WC
u Metra. Někteří lidi taky brblali, že je to předražené, ale teď už je ticho po pěšině. A měli jsme tu nedávno renomovaného architekta z Izraele, který byl těmito pidi záchodky naprosto uchvácen a tvrdil, že je to jednoznačně nejkrásnější moderní stavba v celém Prostějově. Takže myslím, že se to vyplatí, přestože nějaký ten rok nebudeme moci dávat peníze prostějovským mateřinkám a základkám. Ale oni si už rodiče nějak poradí, vždyť Olomouc není daleko,“ naznačil první muž prostějovské radnice Miroslav Nakaseseděl některá plánovaná úsporná opatření, kterým se magistrát kvůli vybudování nových luxusních toalet prostě nevyhne.
Ale co, hlavně že se bude kde vy...

JE NEUVĚŘITELNÉ, JAK KAŽDÝ ROK STRAŠNĚ RYCHLE UBĚHNE. ČAS NEJDE ZASTAVIT, VIDÍME TO KAŽDÝ SÁM NA SOBĚ. ALE KONEČNĚ ZASE NADEŠEL ČAS, A TO PRÁVĚ VČIL, ABYSTE SE VY VŠICHNI ČTENÁŘI PROSTĚJOVSKÉHO VEČERNÍKU, A HLAVNĚ PŘÍZNIVCI NAŠÍ SESTERSKÉ AGENTURY HÓSER, KONEČNĚ ZASE USMÁLI. ALESPOŇ TROŠIČKU, ZKUSTE TO! MÁTE K TOMU NYNÍ JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST, PROTOŽE NÁŠ VŠUDYPŘÍTOMNÝ HÓSER PO ROCE OPĚT PŘICHÁZÍ SE SVOU TRADIČNÍ SILVESTROVSKOU PŘÍLOHOU.
A NEBOJTE SE, VYSTŘELILI JSME SI V NÍ SNAD ZE VŠECH, VČETNĚ ZE SEBE SAMÝCH. VŠECHNY REPORTÁŽE, ČLÁNKY A ROZHOVORY JSOU POCHOPITELNĚ ZARUČENÉ, OSTATNĚ JAK JE U SLOVUTNÉ AGENTURY HÓSER OBVYKLÉ. JSME PŘESVĚDČENI, ŽE SPOUSTA DOTČENÝCH SE NEURAZÍ, PROTOŽE HÓSER SI VYSTŘELIL JEN Z TĚCH, KTEŘÍ SAMI MAJÍ VELKÝ SMYSL PRO HUMOR. A POKUD BY CHTĚL NAŠI REDAKCI PŘECE JEN NĚKDO NĚCO VYČÍST, AŤ PŘIJDE, DÁME SI FRŤANA!
TAKŽE NEZBÝVÁ NIC JINÉHO, NEŽ ABYSTE ALESPOŇ NA PÁR DESÍTEK MINUT ZAPOMNĚLI NA STAROSTI, SE KTERÝMI SE PERETE V PRŮBĚHU CELÉHO ROKU. SEDNĚTE SI DO KŘESÍLKA NEBO LEHNĚTE DO POSTELE. UVAŘTE SI KÁVIČKU, ZAPALTE CIGÁRKO, NEBO RADŠI SI DEJTE NĚCO SLADKÉHO. A ČTĚTE!
Vaše nejmilejší bulvární Agentura Hóser.
16-stránkový speciál plný silvestrovské zábavy je součástí aktuálního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které je v prodeji od pondělí 29. prosince 2014.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...