Dobrý večer, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Nelze jinak, než pochválit! Organizátorům slavnostního pátečního podvečera spojeného s rozsvícením vánočního stromu v Prostějově se podařilo na náměstí T. G. Masaryka nalákat bezmála dva tisíce zvědavých lidí. A ti zklamaní rozhodně nebyli. Hlavně děti měly oči navrch hlavy, když z Kravařovy ulice „přiletěl“ na rynk patnáctimetrový anděl! A pak to přišlo, blik a letošní smrk se rozsvítil...

Náměstí bylo minulý pátek už okolo půl páté odpoledne doslova natřískané k prasknutí. Když pět minut před sedmnáctou hodinou zazněly slavnostní fanfáry z radničního balkónu v podání žáků Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose, nebylo před prostějovskou radnicí k hnutí. 

A pak přišlo obrovské překvapení, které nikdo nečekal...

Letošní scénář rozsvícení vánočního stromku se pořadatelům skutečně povedl. Z Kravařovy ulice se totiž k úžasu všech přítomných vynořil patnáctimetrový anděl! Kdo neviděl na vlastní oči, neuvěří. Než obří bílá postava nechala rozsvítit vánoční strom, museli jí ovšem Prostějované zazpívat koledu. Stalo se, a osmnáctimetrový smrk se rozsvítil do vší parády. Adventní čas byl v Prostějově právě zahájen! 

„Jsem maximálně spokojená, sami vidíte, že atmosféra je výborná. 

A jde to i bez drahé celebrity, která v posledních letech vždy u rozsvícení stromu na náměstí vystupovala. Letos jsme se snažili vymyslet něco originálního a jsem ráda, že děti i dospělí velkého anděla přijali s nadšením,“ nechala se pár minut po slavnosti slyšet Ivana Hemerková, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov. 

A měla pravdu. Prostějovanům se líbil nejen program pátečního podvečera, ale docela se jim zamlouvá i osmnáctimetrový smrk, který byl v úterý přivezen z městských lesů v Seči. „Skromný, ale pěkný. Hlavní ale je, že se tu sešla spousta lidí s dětmi a všichni byli spokojeni. Moje pětiletá dcera Sandra se ale toho anděla bála,“ smála se Jana Kalandrová. 

 

Možná se bude bát ještě víc tento pátek 5. prosince, kdy nejen na prostějovské náměstí dorazí Mikuláši a čerti...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...