Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 kulturakNové multi-funkční centrum pro kulturu, sport a společenské akce, obrovské plochy pro parkování a taktéž obrovský park místo Jezdeckých kasáren! Přesně takto by mohla vypadat blízká budoucnost celé Jezdecké ulice. Večerník jako první obdržel vizualizaci studie, kterou odborní architekti vyhodnotili jako nejlepší ze čtyř návrhů. No řekněte, nechtěli byste takový nový „kulturák“?

Rada města v rámci svého posledního zasedání vyhodnotila na základě odborných posudků speciálně sestavené komise architektů z Prahy, Brna a Ostravy studie nového multifunkčního centra, které by v případě zbourání současného Společenského domu v Komenského ulici mělo být postaveno místo Jezdeckých kasáren. „Před časem jsme oslovili architektonické kanceláře z Prostějova a jejich celkem čtyři návrhy na nový ´kulturák´ jsme nechali posoudit cizími architekty zvučných jmen. 

Z těchto čtyř byly vybrány dvě studie, které následně byly vráceny zpět autorům k dopracování podle připomínek odborníků. Stalo se, a nakonec vyhrál návrh kanceláře Style Studio 

v Prostějově,“ popsal Večerníku ve stručnosti historii i aktuální novinku Zdeněk Fišer, náměstek primátora Statutárního města Prostějova. „Tato studie řeší úplně všechno. Je tu dostatečný prostor pro velkou halu s veškerým zázemím, kde by vyžití našly sportovní oddíly, školy a hlavně kulturní i společenské organizace. Pochopitelně by se zde daly pořádat koncerty, plesy, ovšem na druhé straně i velké sportovní akce. Nezbytnou součástí studie jsou obrovské parkovací plochy a velký park,“ dodal náměstek primátora pro stavební investice. 

Co ale teď se studií, když není jasné, zda se někdy vůbec použije? „V této fázi ji lidově strčíme do šuplíku, ale bude připravena jako základ k okamžitému zpracování projektu. Záleží to hlavně na dvou základních věcech. Zaprvé, zda se podaří vyřešit problém s Manthellanem a možnou výstavbou obchodního centra místo Společenského domu. Tou druhou možností je využít ke stejnému cíli plánované olympijské centrum. Pan Černošek z marketingové společnosti TK PLUS nabídl městu jeho využití také pro veškeré sportovní, kulturní a společenské akce,“ přidal na vysvětlenou Zdeněk Fišer. 

 

Studie nové multifunkční haly místo Jezdeckých kasáren vypadá dle prvních reakcí našich čtenářů úchvatně. Běžného člověka napadá, proč proti takovému případnému projektu tolik protestuje aktivista Jan Navrátil nebo i zastupitel města Aleš Matyášek...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...