Příjemnou noc, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 pistak nejmladsiTak tomu se říká mladá krev do protipólu se zkušeností podpořenou dvěma dekádami působení v komunální politice. Zatímco devatenáctiletá Julie Kobzová z Prostějoviček je absolutně nejmladší zvolenou zastupitelkou v regionu, pětasedmdesátiletý primátor Statutárního města Prostějov Miroslav Pišťák je naopak tím nejstarším členem ze všech zastupitelstev. Ryze z obcí a městysů je pak tím nejdříve narozeným mužem čtyřiasedmdesátiletý důchodce Jaroslav Trnečka ze Zdětína, „šestka“ Sdružení nezávislých kandidátů. Večerníku se ve čtvrtek podařilo zprostředkovat vzájemné setkání právě nejmladšího a nejstaršího zastupitele či zastupitelky, který dostal důvěru v uplynulých komunálních volbách!

Když Večerník požádal prostějovského nestora komunální politiky, zda by přijal na radnici návštěvu v podobě čerstvě zvolené zastupitelky Prostějoviček, devatenáctileté studentky Středního odborného učiliště obchodního na náměstí Husserla, Miroslav Pišťák neváhal ani vteřinu. „Samozřejmě, já jsem pro každou srandu, obzvláště v mém věku,“ pousmál se první muž magistrátu. A tak se i stalo. 

Ve čtvrtek 16. října ve 14.00 hodin tudíž došlo v zasedací místnosti rady města k historickému setkání. Večerník Miroslavu Pišťákovi představil jeho o šestapadesát mladší protějšek z Prostějoviček. „Je pozoruhodné a velmi milé, že tak mladí lidé chtějí něco udělat pro svoji obec. Přeji vám, abyste se nenechala otrávit politikou a myslela jen a jen na dobro, které kolem sebe můžete vykonat. Jinak se klaním před vaší odvahou v tomto nádherně mladém věku,“ pravil Miroslav Pišťák směrem ke své velmi mladé „kolegyni“. 

Po krátkém neformálním rozhovoru ještě Večerník požádal Julii Kobzovou o pár jejích dojmů. „Pan primátor Pišťák na mě udělal obrovský dojem. Doteď jsem ho znala jenom z novin či televize a jsem ráda, že k této schůzce došlo. Vážím si ho, ne pro jeho věk, ale pro to, co všechno udělal pro Prostějov,“ vrátila poklonu Miroslavu Pišťákovi nejmladší zastupitelka regionu. Na otázku, co tak mladou holku vůbec vedlo do politiky, odpověděla s přehledem. „Mám za cíl zastupovat v obci svoji věkovou kategorii, aby mladí měli v Prostějovičkách možnost mým prostřednictvím říct svůj názor hodně nahlas. Víte, doteď naši obec řídili jen lidé středního či vyššího věku a my mladší máme pocit, že naše zájmy nebyly mnohdy dostatečně hájeny. Chci ale dobře zastupovat všechny obyvatele Prostějoviček, mám je všechny moc ráda,“ svěřila se exkluzivně Večerníku devatenáctiletá Julie Kobzová. 

„To se docela rýmuje, nejstarší z Prostějova a nejmladší z Prostějoviček,“ uzavřel milé setkání na prostějovské radnici Miroslav Pišťák, který v komunálních volbách dovedl jako lídr ČSSD k prvenství.
42 pistak nejmladsi2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...