Dobré ráno, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 ivanekDosavadní dlouholetý vedoucí odboru školství prostějovského magistrátu František Říha definitivně končí. A radní už za něj sehnali náhradu. V konkurzu na uvolněné uspěl současný zástupce Základní školy Palackého Petr Ivánek.

„Výběrového řízení na obsazení postu vedoucího odboru školství, kultury a sportu se zúčastnilo celkem šest uchazečů. Rada města dne sedmého října vyjádřila souhlas se jmenováním Petra Ivánka právě do funkce vedoucího tohoto odboru. Jeho nástup je datován k prvnímu lednu 2015,“ informovala nás Ivana Hemerková, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov.

Večerník ještě minulý týden stačil oslovit úspěšného vítěze výběrového řízení. „Čeká mě velmi zajímavá práce a přiznám se, že je to pro mě také velká šance na profesní růst. Dosud jsem působil čtyři roky ve funkci zástupce ředitelky na ZŠ Palackého, předtím jsem učil částečně na této škole a částečně i v Bedihošti,“ prozradil v exkluzivním vyjádření Petr Ivánek. Na zcela novou práci se těší. „Rád bych pokračoval v dosavadní velmi výborné práci pana Říhy a zároveň bych přidal i několik svých nápadů. Na odbor školství nastupuji už od prosince jako referent a do konce roku mně pan Říha bude předávat své zkušenosti. A od prvního ledna už to bude na mně..,“ usmál se nový šéf odboru školství, kultury a sportu.

A právě v tomto období na přelomu roku vám Večerník přinese s novým šéfem školství exkluzivní interview.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...