Dobrý podvečer, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

cernosekSportovní manažer Miroslav Černošek (na snímku)  není, jakožto první muž marketingových společností TK PLUS a Česká sportovní jen úspěšným byznysmanem, ale také občanem Prostějova, v němž se narodil a přes veškeré nabídky z různých míst zde dodnes zůstal žít a také zajišťovat sportovní či kulturní dění.

„Snažím se jako sportovní promotér a tedy svým způsobem obchodník se sportovními projekty být od politiky vzdálen. Ale nejde to. Máme podporu státu a ten vždy někdo vede, Olomouckého kraje a samozřejmě i Statutárního města Prostějov,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro Večerník Miroslav Černošek, spolumajitel marketingové společnosti TK PLUS Prostějov.

„Jako rodilého Prostějovana mě tak blížící se komunální volby pochopitelně zajímají. Rád bych tedy vyjádřil podporu těm, co mají kladný vztah ke sportu, kultuře a rozvoji města obecně. Vážíme si přízně stávajícího vedení magistrátu v čele s panem primátorem Miroslavem Pišťákem i jeho kolegů,“ vzkazuje jasné poselství směrem k prostějovským občanům M. Černošek.

 

Na aktuální téma o vybudování nové haly pro Národní olympijské centrum v Prostějově, hlouposti kritiků veškerých projektů, které ve skutečnosti rozvíjí města a proslavují Prostějov po celém světě, hovořil Večerník se sportovním manažerem Miroslavem Černoškem. „Získat jsem dotaci na hala Národního olympijského centra, je největší a nejnáročnější věc, co jsem kdy dělal,“ říká v exkluzivním rozhovoru rpo Večerník Miroslav Černošek..

V poslední době se vyrojila řada kritiků aktivit vaší společnosti včetně Národního olympijského centra, které bylo Prostějovu přiděleno. Čím si to vysvětlujete?

„Když se poprvé zrodila myšlenka, že by tenis mohl mít olympijské centrum, tak jsem považoval za velice prospěšné, prestižní a prioritní se tomuto tématu věnovat. Záhy jsem zjistil, že výsledky prostějovského tenisu jsou tak excelentní, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a zejména Český olympijský výbor na tuto variantu slyší. Když se k tomu přidala možnost spojení s volejbalem, v němž jsme aktivní a ještě nějakou dobu chceme, síla projektu se zvýraznila natolik, že by mě nikdy nenapadla možnost, že by se našli tací, kteří budou tuto výrazně kladnou myšlenku odsuzovat. Osobně to naopak považuji za jednu z největších věcí, kterou se mi v Praze podařilo dojednat. 

A také nejnáročnější. (úsměv) Vždyť naším soupeřem byla čtrnáctka krajských a takřka sedmdesát bývalých okresních míst z celé České republiky. Obzvlášť v těžké době, kdy se podpora sportu všeobecně snižuje. 

A Prostějov se mezi vybranou šestku dostal!“

 Jaké by měla mít hala vyžití?

„Na základě předběžných dohod, které jsme uzavřeli, by dopoledne byla k dispozici mládeži a školám, odpoledne sportujícím občanů a večer by mohla vyřešit i ten problém, který se zjevil kolem Manthallanu s pořádáním společenských akcí. A stávající vedení města na to slyší.“

 Jaký vidíte největší přínos Národního olympijského centra pro Prostějov?

„Jednak budou moci vidět krásný sport v krásném prostředí. Hlavně ale v tom, že to nebude nějaká uzavřená komunita pro Berdych a Kvitové, ale bude to pro děti z prostějovských škol a okolí. Mohou získat určitou motivaci, když se budou připravovat vedle špičkových hvězd, které prorazily ve světové konkurenci. Chtěl bych pro to při této příležitosti vyzvednout stávající spolupráci s magistrátem, které je veškerým pozitivním projektům nakloněno. A ve světě je díky tomu Prostějov velmi známým a úspěšným pojmem.“

 Ještě jednou se zeptám, proč při všech těch pozitivech existuje skupina lidí, kteří vám nepřejí...?

„Jsem mírně řečeno vyveden z míry názory některých nových politických hnutí, které kritizují špatné hospodaření města. Asi žijí na Měsíci, jinak tomu absolutně nerozumím. Vždyť sousední Přerov má dluh na jednoho občana zhruba deset tisíc korun. Nebo krajské město Olomouc, tady dluží jeden občan dokonce patnáct tisíc. Lídři těchto nových hnutí stále opakují, že chtějí vést město s jinými či jinak. Ale já se ptám, proč?“

 Co říkáte zároveň na ataky vůči vaší společnosti?

„Promiňte mi určitou suverénnost. Ale v Česku se nosí kritizovat nebo nepřát úspěšným. A my se takovými cítíme. A děláme to pro Prostějov a jeho občany! Návštěvy na našich akcích jsou excelentní, vždyť v dešti sledovalo slavného tenoristu Calleju dva a půl tisíce diváků. Právě tento koncert a reakce asi dvou křiklounů v médiích, stejně jako reakce na Národní olympijské centrum je něco, čemu ne že nerozumím, ale považuji to za hloupost nebo schválnost. A ještě jedna věc! Podle studie prezentace Prostějova v médiích, kterou jsme zadali jedné agentuře v Praze, jsou informace o našem městě téměř z padesáti procent spojeny s akcemi TK PLUS nebo jeho hvězdami, jako jsou Kvitová, Berdych a mnozí jiní.“ 

 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...