Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 neuveritelneTomu se říká výsměch! Přestože podle mnohých patří takzvaní šmejdi do kriminálu, exekutoři pro ně stále s buldočí důsledností vymáhají peníze od jejich napálených zákazníků. A mají z toho výborný kšeft. Zejména senioři totiž pod obrovským tlakem nakonec zaplatí nejen za předražené a nekvalitní zboží, které nikdy nevyužili, ale další desítky tisíc korun z nich doslova „vyrazí“ exekutoři. Ti si v České republice za své služby účtují jednoznačně nejvyšší taxu v Evropě! Konkrétní případ musel nedávno řešit i jeden Prostějovan, který se se svým příběhem exkluzivně svěřil Večerníku...

Na předváděcí akci společnosti Beck International před osmi lety vyrazil Jiří Wolker se svojí tehdy čtyřiaosmdesátiletou maminkou. „Chtěla si udělat výlet do Rožnova pod Radhoštěm. Jelikož už má svůj věk, rozhodl jsem se, že ji doprovodím,“ započal své vyprávění Jiří Wolker. Na akci se dozvěděl, že měl obrovské štěstí a vyhrál deky. Po podepsání takzvaného předávacího protokolu mu ovšem bylo řečeno, že za svoji „výhru“ musí zaplatit celkem devět tisíc korun, což odmítl a ještě na místě prodejcům deky vrátil. „Peníze jsem jim nedal. Proč bych měl platit za něco, co mám ze zákona právo do určitého data vrátit? Navíc jsem si deky vůbec neodnesl a paní před mýma očima papír roztrhala. Myslel jsem si, že je to právě onen předávací protokol, který jsem podepsal. Tím jsem považoval celou věc za vyřízenou,“ vysvětluje Jiří Wolker okolnosti, za jakých vznikl jeho dluh vůči společnosti Beck International. Tejdy netušil, že tím spustil spirálu dalších, zprvu utajených. událostí...

 

Exekutoři vyhrožovali vyražením dveří 

 

Ono totiž ve skutečnosti nic vyřízeno nebylo a společnost Beck International začala od Wolkera peníze vymáhat prostřednictvím exekutorů. „Během uplynulých osmi let mě navštívily dvě vymahačské společnosti. Když jsem jejich zaměstnancům vysvětlil, za jakých okolností dluh vznikl, tak mávli rukou a řekli, že to řešit nebudou,“ podotkl Wolker. Celá věc s dluhem u „šmejdů“ však ani poté uzavřena nebyla. A tak v úterý 9. září zazvonili u domu patřícího Wolkerově mamince exekutoři znovu. Tentokrát už to přitom bylo hodně drsné... „Přišli dva urostlí, svalnatí chlapi, kteří se chovali hodně neurvale. Vyhrožovali, že pokud neotevřu, vylomí dveře, které jsem nedávno renovoval. Také mi ukazovali papír, že kvůli dluhu vůči společnosti Beck International vzniklo zástavní právo na moje tři domy ve vlastnictví a prý minimálně o jeden z nich mohu přijít. Hodně mi vyhrožovali a řvali na mě. Navíc mi dali botičku na auto, ve kterém vozím svoji invalidní maminku, na což dle mě absolutně nemají právo. Maminka tomu všemu musela přihlížet. Abych ji toho ušetřil, tak jsem jim ty peníze nakonec dal...,“ popsal exkluzivně Večerníku dramatické chvíle Jiří Wolker. 

Náklady na exekuci přesáhly pohledávky 

Za deky, které měl původně dostat zadarmo a jež si domů vůbec neodnesl, tak Jiří Wolker musel nakonec zaplatit neuvěřitelných sedmačtyřicet tisíc korun! „Nevím přesně, jak na tuto sumu přišli. Jisté je, že vymahači si k těm devíti tisícům připočítali opravdu vysoké náklady za řízení exekuce,“ objasnil Wolker, který zvažuje, že na chování exekutorů podá stížnost na Exekutorskou komoru České republiky. „Zatím jsem tak neučinil, není to úplně jednoduchá věc. Stížnost totiž mohu podat pouze v Praze či v Brně a i tak se bojím, že to stejně nebude mít žádný smysl,“ přemítal nešťastný muž.

 

Beck International kvůli vymáhání dluhů stále existuje

 

Král předváděcích akcí německý podnikatel Jens  Beckhäuser už loni deklaroval, že se stahuje z podnikání v oblasti předváděcích akcí v Česku. Přesto jím vlastněná společnost Beck International s.r.o. stále funguje. Podle Beckhäusera má být činná v oblasti dodávek vody a zpracovávat reklamace i ostatní platné smlouvy. Pokusit se cokoliv reklamovat je ovšem prakticky nemožné, na telefonní číslo společnosti Beck International sídlící v Mělníku jsme se už mnohokrát pokoušeli marně dovolat. Vše tedy nasvědčuje tomu, že jediným důvodem, proč Beck International stále existuje a na rozdíl od řady podobných společností se ještě nepřejmenoval, je právě vymáhání dluhů od seniorů. Tyto závazky přitom často vznikly za hodně vypjatých okolností, kvůli kterým firmy skupiny Beck dostaly v uplynulých letech od České obchodní inspekce pokuty v řádu několika milionů korun. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...