Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Býval to nezmar, co se týká účasti na fotbalových i hokejových utkáních v Prostějově a okolí. Jak už Večerník v minulém čísle přinesl smutnou zprávu, řady sportovních fanoušků navždy opustil Karel Brzobohatý, kterého si pamětníci nedovedou představit bez jeho pověstné tříkolky. Bez ní se populární Kája, postižený od narození mozkovou dizfunkcí, neobešel. Uprostřed minulého týdne se s ním však přišli rozloučit jen ti nejvěrnější...

37 brzobohatyVe středu přišla na poslední cestu vyprovodit Karla Brzobohatého do obřadní síně Městského hřbitova v Prostějově kromě rodinných příslušníků jen hrstka nejvěrnějších pamětníků. Bohužel... „Zklamalo mě to, myslel jsem, že na Karla si vzpomnělo daleko víc lidí. Mohlo jich přijít víc, Karel by si to zasloužil,“ posteskl si sedmačtyřicetiletý Tomáš Žák. Právě on vzpomíná na Karla Brzobohatého už od svého dětství. „Když jsem ještě hrával fotbal za žáky Čechovic, jezdil na naše zápasy až z Prostějova. Jako kluci jsme si z něho dělali srandu, ale on to bral s úsměvem. Žil si ve svém světě, měl jenom ten sport a byl rád, že ho všude vítali jako svého fanouška. Když jsem byl už starší a chodil na zápasy Železáren, vstávala celá tribuna a tleskala, když Karel vjel na své tříkolce na škvárovou dráhu stadionu,“ zavzpomínal Tomáš Žák, který se v dospělosti stal velmi dobrým přítelem Karla Brzobohatého. „Nejraději vzpomínám na společně strávené chvíle na Hloučeli u Abrahámka. Hráli jsme tam šachy i dámu a Karla nemohl nikdo porazit,“ dodal velmi dojatý Žák.

Před obřadem na něho podobně s Večerníkem vzpomínali další smuteční hosté. „Čím měl ochablejší tělo, o to větší měl srdce. Byl to nezapomenutelný člověk. A takto si ho uchovám v paměti,“ podotkl Milan Začal, známý prostějovský fotograf.

Karel Brzobohatý odešel do nebe sportovních fanoušků v pětasedmdesáti letech.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...