Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 moravaJak už v předminulém vydání Večerník čtenáře informoval, prostějovští radní předali petici občanů nespokojených s rušením nočního klidu v Olomoucké ulici a okolí právnímu oddělení magistrátu. Podstatou tohoto kroku je snaha omezit provozní dobu Disco Clubu Morava do 22.00 hodin, jelikož obyvatelé okolních ulic mají za to, že právě DCM je příčinou vandalských činů a výtržností ze strany návštěvníků diskoték.

Jak ale aktuálně vypadá, rozhodnutí se odkládá na neurčito. Zvláště poté, co se objevila opačná petice s více než tisíci podpisy za zachování současného nočního provozu diskoték v Moravě. Ale nejenom proto. „Další projednávání tohoto svízelného problému jsme odložili a uložili jsme vedoucímu odboru kanceláře tajemníka magistrátu, aby zaslal návrh nové vyhlášky omezující provozní dobu Disco Clubu Morava do 22.00 hodin k posouzením orgánům dohledu ministerstva vnitra. Až budeme mít k dispozici jejich vyjádření, zda bychom mohli takto postupovat, budeme o Moravě jednat dál. Neočekávám však, že by se to podařilo vyřešit ještě v tomto volebním období. Konečné slovo tak bude mít až nově zvolené zastupitelstvo,“ sdělil Miroslav Pišťák, primátor Statutárního města Prostějova.

Podle mnohých by k celé kauze nemuselo dojít, kdyby policisté více dbali na veřejný pořádek v ulicích okolo Moravy v době pořádání diskoték. Tuto tezi ale zásadně odmítá velitel Městské policie v Prostějově Jan Nagy. „Nikdo si přece nemůže myslet, že všechny noční hlídky budeme směrovat jen a pouze do lokality okolo Moravy a ochranu veřejného pořádku v jiných částech Prostějova necháme plavat! Stálá hlídka strážníků kontroluje pouze prostor před vstupem na diskotéku v Moravě, kde strážníci pravidelně měří hluk a zklidňují mnohdy rozbouřené hosty diskotéky, kteří čekají venku. Právě tento hluk je podle našeho zjištění tím, co nejvíce vadí zdejším občanům. Opravdu ale není v našich silách, abychom od půlnoci do čtyř nebo pěti hodin do rána měli další stálé hlídky v tomto prostoru a okolí. Jestliže však někdo zavolá na linku 156 a oznámí nám protiprávní jednání, pochopitelně okamžitě věc vyjíždíme řešit,“ uvedl exkluzivně pro Večerník Jan Nagy.

O dalším vývoji celé kauzy okolo diskoték v Moravě a rozhodnutí města omezit tamní provozní dobu, bude Večerník samozřejmě informovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...