Dobrý podvečer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 komandoAKTUALIZACE: Tohle se fakt nepovedlo! Při zatýkání dvaačtyřicetiletého Františka Zbořila - známého v prostějovském podsvětí pod přezdívkou „Fantomas“ - zranila policejní zásahovka v Čelechovicích na Hané jeho staré rodiče. Ti přitom nekladli a ani nemohli klást žádný odpor.

Přesto je zakuklenci zpacifikovali hodně drsným způsobem. Čtyřiasedmdesátiletému Františku Zbořilovi příslušník komanda zkroutil ruku tak, že celá zmodrala, ještě hůře pak dopadla jeho o rok starší manželka Ludmila. Při zásahu se ocitla na zemi a jeden z těžkooděnců na ni šlápl tak nešťastně, že jí zlomil nohu v krčku. Co je nejhorší, tak lékařskou pomoc zraněné ženě zavolali údajně až po čtyřech hodinách! Teprve pak byla přepravena do nemocnice, kde se podrobila operaci, zatímco její manžel na místě zkolaboval... Celým případem se už zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Tohle se fakt nepovedlo! Při zatýkání dvaačtyřicetiletého Františka Zbořila - známého v prostějovském podsvětí pod přezdívkou „Fantomas“ - zranila policejní zásahovka v Čelechovicích na Hané jeho staré rodiče. Ti přitom nekladli a ani nemohli klást žádný odpor.  Přesto je zakuklenci zpacifikovali hodně drsným způsobem. Čtyřiasedmdesátiletému Františku Zbořilovi příslušník komanda zkroutil ruku tak, že celá zmodrala, ještě hůře pak dopadla jeho o rok starší manželka Ludmila. Při zásahu se ocitla na zemi a jeden z těžkooděnců na ni šlápl tak nešťastně, že jí zlomil nohu v krčku. Co je nejhorší, tak lékařskou pomoc zraněné ženě zavolali údajně až po čtyřech hodinách! Teprve pak byla přepravena do nemocnice, kde se podrobila operaci, zatímco její manžel na místě zkolaboval… Celým případem se už zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.  

Nečekaná návštěva překvapila manžele Zbořilovy před necelým měsícem zcela náhle a nečekaně. Speciální policejní komando vtrhlo do jejich rodinného domu v Čelechovicích na Hané první srpnové úterý. Přišlo zatknout jejich syna, více než jemu samotnému však ublížilo nejvíce oběma starým lidem… „Slyšel jsem zvonění, tak jsem šel otevřít. Viděl jsem spoustu po zuby ozbrojených zakuklenců. Měli s sebou i beranidlo, bál jsem se, že mi vyrazí dveře, tak jsem je okamžitě a dobrovolně pustil dovnitř. Nechtěl jsem jim v ničem bránit, pouze se zeptal, zda mají povolení k domovní prohlídce. Nic neměli, ale jeden z nich mě drapl a hodil na legát. Moje manželka stála ve dveřích do kuchyně, oni ji povalili a jak běželi dál do domu, jeden z těžkooděnců na ni šlápl,“ popisoval hrůzné chvilky František Zbořil. Ten se dodnes stále velmi těžko vyrovnává s psychickým šokem, který mu drsný zákrok zásahovky způsobil. 

Podle ověřených informací Večerníku se policisté ke staršímu manželskému páru chovali opravdu velmi hrubě, přestože oba manželé s trestnou činností svého syna nepochybně nemají vůbec nic společného. „Manželce bylo špatně, chtěl jsem jí dát napít, ale ani to mi nedovolili. Už jsem začínal být docela naštvaný, ale nemohl jsem nic dělat. Chtěl jsem si jít zapálit, ale jeden statný ozbrojenec mi zkroutil ruku, a řval na mě, že nikam nepůjdu. Ruka mi otekla a zmodrala. Co se dělo dál, nevím, po čase jsem na místě zkolaboval,“ svěřil se v exkluzivní zpovědi pro Večerník František Zbořil. 

Jeho zraněná manželka dle svých slov na ošetření čekala dlouhé čtyři hodiny. „Vtrhli do domu a chovali se jak divoké stádo, nikoliv jako policisté! Po zatčení syna to tady prohledávali a o mě se nikdo nestaral. Pak přijeli policisté v civilu a teprve přivezli povolení k domovní prohlídce. Mně bylo čím dál hůř. Vše se stalo o půl páté, sanitku mi ale zavolali asi až o půl deváté…,“ vyjádřila se Ludmila Zbořilová, která podstoupila operaci a nyní leží v prostějovské nemocnici. „Řekli mi, že mě pustí, až budu schopná aspoň trošku chodit. A to momentálně nejsem. Zkouším chůzi o berlích, ale zatím mi to moc nejde. Přitom doma máme schody, vůbec netuším, jak to po návratu budu zvládat,“ uvažovala o svých neradostných vyhlídkách pětasedmdesátiletá žena z nemocničního lůžka.  

Celým případem se už zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů. „V současné době probíhá prověřování, a proto v této fázi nelze poskytnout konkrétní odpovědi na vaše otázky,“ reagovala na dotazy Večerníku Radka Sandorová, tisková mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů. 

Samotný František Zbořil je v podsvětí známý pod přezdívkou „Fantomas“. Mládí prožil u rodičů v Čelechovicích na Hané, celým regionem je proslulý kšeftováním s motorkami neznámého původu. Později měl tento dvaačtyřicetiletý muž spolupracovat i s chorvatským mafiánem odsouzeným za krádeže aut Vlado Rožičem, pak se přesunul do Brna. Naposledy byl na deset let odsouzen jako člen gangu, který s nebývalou brutalitou vydíral podnikatele. Propuštěn byl asi před půldruhým rokem. Po zatčení v Čelechovicích je momentálně zadržen ve vazební věznici v Brně-Bohunicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...