Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 olomouckaBezproblémovost i nadále trvá. S odstupem dalších sedmi dnů úsměvy řidičů, ale také těch, kteří jsou zodpovědní za rekonstrukci křižovatky v Olomoucké ulici, nemizí. Jak v inkriminované části, tak hlavně ve zbylém úseku a především na všech objízdných trasách je až podezřelý klid. Jakoby žádná uzavírka té nejfrekventovanější komunikace v Prostějově ani neexistovala...

„Musíme být za to rádi, tohle jsme opravdu nečekali. Možná nám teď někdo vytkne, že jsme zbytečně strašili, ale masivní kampaň v médiích před touto rekonstrukcí byla potřebná. Právě proto o ní byli Prostějované včas a dobře informováni, takže nyní řidič volí úplně jiné trasy a Olomoucké ulici se obloukem vyhýbají,“ konstatovala Alena Rašková, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějova se zodpovědností právě za dopravu. 

Rekonstrukce je v těchto chvílích v plném tempu, stavbaři makají od rána do večera, víkendy nevyjímaje. „Šturmujeme jako za bolševika. Zdržely nás dva deštivé dny, to se blbě dělá. Nešlo hlavně betonovat,“ prozradil Večerníku přímo u rozkopaného železničního přejezdu v Olomoucké ulici jeden ze starších dělníků. 

A právě všichni zhotovitelé teď bojují s časem. Termín dokončení stanovený již na příští pondělí 8. září se totiž hodně rychle blíží. „Nevím, co by se muselo stát, aby se rekonstrukce něčím zdržela. Jedině snad že by pod křižovatkou našli dělníci nějaké kostry a stavba by se musela uzavřít kvůli archeologům. Nebo by musely týden padat z nebe trakaře… A to se snad nestane,“ odhání riziko nepředvídatelných vlivů a okolností Alois Mačák, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje a současně člen Rady města Prostějova (ČSSD). On sám i vedení prostějovského magistrátu jsou přesvědčení, že přesně za sedm dnů bude Olomoucká znovu zprůjezdněna. „Původně jsme snili už o nadcházejícím víkendu, ale musíme být vděční za reálný stav a já bych chtěl všem firmám poděkovat, protože prokázali velkou vůli, snahu, úsilí i píli vedoucí ke společnému cíli - aby občané měli co nejdříve rychle a hlavně také kvalitně opravenou silnici,“ pousmál se Mačák. 

Podle zjištění Večerníku jsou už položeny nové inženýrské sítě, železničáři dokončují rekonstrukci přejezdu včetně nového signalizačního zařízení a závor. Tento týden bude na řadě betonování, položení podkladní vrstvy pod komunikací a závěrečné pokládání nového asfaltového povrchu. 

Aktuální informace o znovuotevření Olomoucké ulici hledejte o víkendu na www.vecernikpv.cz!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...