Dobré dopoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 sedlarovaPohřešovaná majitelka pros-tějovské realitní kanceláře Naděje Petra Sedlářová je naštěstí naživu a v pořádku. Po deseti dnech od svého zmizení, během kterých médiím poslala dva dopisy na rozloučenou, se sama přihlásila policii. Obrovskými dluhy zatížená žena má teď zastání u své rodiny. Její sestry dokonce prostřednictvím facebooku požádali lidi, aby pomohli zaplatit milionové dluhy…

„Odvoláváme pátrání po čtyřiatřicetileté ženě z Prostějovska. O vyhlášení pátrací relace jsme požádali v pátek 15. srpna. Pohřešovaná se díky uveřejnění prostřednictvím medií sama dostavila na policii na Prostějovsku. Byla zdravá a v pořádku. Přesný důvod svého odchodu nesdělila,“ informovala Večerník v pondělí 25. srpna Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. 

V minulém čísle Večerník zveřejnil také dva dopisy, ve kterých se Petra Sedlářová během svého zmizení loučila s rodinou a přiznala v nich astronomické dluhy ve výši dvaceti milionů korun. Majitelka prostějovské realitky si naštěstí rozmyslela sáhnout si na život a přihlásila se policii. Ihned poté však k údivu mnohých její sestry požádaly prostřednictvím facebooku o finanční pomoc! „Všem skvělým lidem a těm, kterým není lhostejný osud ženy, která byla celý život poctivá a důvěřivá a za svoji dobrotu nyní draze zaplatí. Asi již tušíte, že jde o Peťku Sedlářovou. Velmi hloupě naletěla podvodníkovi, nyní jí hrozí vězení a její rodina může přijít o střechu nad hlavou. Jde o astronomickou sumu, a proto prosíme každého, kdo by mohl přispět jakoukoli částkou, klidně i stokorunou. Věřte, že každá koruna bude přínosem. Všem předem děkujeme,“ vyzývají veřejnost sestry Petry Sedlářové Eva a Kristýna. 

Tato výzva k veřejné sbírce samozřejmě nezůstala bez odezvy. Nikoliv však pozitivní. Většina lidí totiž považuje Petru Sedlářovou za podvodnici. „Okradla klienty realitní kanceláře, kteří teď zůstali bez nemovitostí i bez peněz,“ zní nejčastější reakce na internetu. Jaká je tedy pravda? Bohužel, Petra Sedlářová stále nereaguje na žádosti Večerníku o rozhovor, stejně tak odmítla reagovat na otázky jedna z jejích sester při naší návštěvě v Pivíně. Není ani jisté, zda podvod či zpronevěru peněz už nějakým způsobem řeší policie. „S ohledem na ochranu osobních údajů nelze informace ke konkrétní osobě zveřejnit,“ odpověděla mluvčí krajské policie Irena Urbánková na dotaz Večerníku, zda v případě Petry Sedlářové už padlo nějaké trestní oznámení. 

 

Večerník se bude po-chopitelně celým případem i nadále zabývat. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...