Dobré dopoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 sedlarovaDnes je to přesně deset dní, co Policie České republiky vyhlásila celostátní pátrání po Petře Sedlářové z Pivína. Pohřešovaná majitelka Realitní kanceláře Naděje v Prostějově se však v uplynulém týdnu ozvala! Je tedy na živu, ale z jejího vzkazu na Facebooku i následného dopisu zaslaném do jedné z komerčních televizí doslova mrazí v zádech.

Petra Sedlářová v nich totiž nejenže potvrzuje informace Večerníku z minulého vydání hovořící o závratných dluzích ve výši dvou desítek milionů korun, ale zároveň se de facto loučí s jednotlivými členy rodiny a vyhrožuje sebevraždou. Jak toto všechno dopadne? Zatímco většina jejích známých a hlavně příbuzných trne strachy, nemalá část lidí bere tyto výstupy jako citové vydírání a zakrývací manévr.

Dva osudové čtvrtky. Během toho 14. srpna bylo po Petře Sedlářové vyhlášeno celostátní pátrání, podle policie ji svědci viděli naposledy o den dřív mezi Pivínem a Klenovicemi na Hané. Ve čtvrtek 21. srpna pak ztracená šéfka prostějovské realitky o sobě dala nečekaně vědět. Nevrátila se, ale prostřednictvím nejmenovaného facebookového profilu vysvětlila své zmizení...

„Ano, zbaběle jsem utekla, ale nemám žádné peníze. Za vším stála napřed dobrá investice a vidina zisku, která se hodně dlouho dařila. Nedávno to ovšem skončilo a já rozhodně nejsem ten člověk, který s penězi utekl. Užívá si je někdo jiný. Pak už nastalo jen vytloukání klínu klínem. Svoji rodinu nadevše miluji. Dnes byla sedmá noc bez nich a já už nemohu dál. Loučím se s vámi se všemi,“ napsala okruhu svých známých Petra Sedlářová. Ale odkud? Podaří se policii zjistit, kde toto svoje prohlášení vložila na internet?

„Policie samozřejmě zachytila tento dopis, ale v tuto chvíli se k němu nebudeme vyjadřovat. Celostátní pátrání po pohřešované Petře Sedlářové je stále aktuální,“ sdělila v pátek Večerníku Marta Vlachová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

Ve stejný den, ale v odpoledních hodinách, zveřejnily internetové stránky televize Nova dopis na rozloučenou od Petry Sedlářové, která v něm ještě blížeji vysvětluje svoji situaci a zároveň se loučí se svými nejbližšími. „Díky svojí důvěřivosti a hlouposti jsem se dostala do začarovaného kruhu, který se uzavřel a výsledek je, že dlužím dvacet milionů korun. A člověk, který to zavinil, je neznámo kde,“ uvedla Petra Sedlářová v e-mailu, který zaslala redakci tn.cz.

Rodina prý o obrovském dluhu podle ní nemá ani ponětí. A její kolegové z realitní kanceláře, které Večerník koncem uplynulého týdne oslovil, přiznali, že obě sdělení Petry Sedlářové četli, ale celou situaci odmítli jakkoliv konkrétněji komentovat. „Provoz Realitní kanceláře Naděje stále pokračuje beze změn. Co se týká paní Sedlářové, čekáme na výsledky šetření policie,“ sdělila exkluzivně Večerníku Jitka Kolečková.

Ihned poté, co Petra Sedlářová dala těmito zmíněnými způsoby o sobě vědět, se okamžitě vyrojily další spekulace a na její zveřejněná prohlášení lidé na internetových stránkách reagovali různými způsoby. Jedni Petru Sedlářovou i její rodinu litují, druzí ji nazývají zlodějkou a lhářkou. Kde je pravda? To ukáže až čas...

Večerník se během soboty ptal na názory lidí přímo v Pivíně. Někteří z nich mají o celé situaci jasno. „Celé je to jen vymyšlená habaďůra. Nejsem sám, kdo je přesvědčen o tom, že paní Sedlářová je doma a manžel ji ukrývá. V novinách stálo, že byla naposledy viděna, jak autem jeden do Klenovic. Ale její auto stálo tři dny po jejím zmizení u baráku Sedlářových! Je prostě někde schovaná a snaží se hrát celému okolí na city,“ šokoval svým vyjádřením muž z Pivína, který si však nepřál zveřejnit své jméno. „To je blbost, paní Sedlářová byla slušná ženská. Tedy alespoň jsem o tom byla vždy přesvědčena a stále jsem. Je ale pravda, že o tak velkých dluzích jsem neměla ani ponětí,“ pokrčila ramena žena z těsného sousedství domu manželů Sedlářových.

Večerník se znovu zkusil spojit s manželem Petry Sedlářové, ale tentokrát nebyl k dosažení. Ví něco víc o zmizení své manželky? A nebo si hodlá jeho žena skutečně sáhnout na život? Snad ne! Petro Sedlářové, ozvěte se, vždy je nějaké řešení, které je lepší než rozhodnutí, z niž není cesty zpět... Večerník bude pochopitelně celou kauzu sledovat i nadále.


 

Prohlášení „zmizelé“ PETRY SEDLÁŘOVÉ na Facebooku

Děkuji za podporu těm, které mne nezavrhly a ty, které ano, na to mají samozřejmě právo. Chtěla bych vše uvést na pravou míru. Nechci, aby nějaká hanba či stín pochybnosti padl na moji rodinu. Proto říkám, že oni nemají s mým jednáním nic společného. Kolem mého zmizení se vedla obrovská diskuze. Ano, zbaběle jsem utekla, ale nemám žádné peníze. Za vším stála napřed dobrá investice a vidina zisku, která se hodně dlouho dařila. Nedávno to ovšem skončilo a já rozhodně nejsem ten člověk, který s penězi utekl. Užívá si je někdo jiný. Pak už nastalo jen vytloukání klínu klínem. Svoji rodinu nadevše miluji. Dnes byla sedmá noc bez nich a já už nemohu dál. Tak ráda bych je objala, svoje děti a manžela, ale předpokládám, že ten už by mne stejně vidět nechtěl. Můj syn půjde za týden do druhé třídy a dcera příští rok na střední. Já už to neuvidím! Volím ten nejzbabělejší čin, který mohu, ale už fakt nemám sílu. K otázkám a domněnkám, které tu kolovaly. Opravdu bydlíme v obecním bytě 1+1 a nikdy jsme si nežili nad poměry. Svým jednáním jsem přišla o všechno. O rodinu, přátele a práci, kterou jsem milovala. Věřte, že celou dobu nedělám nic jiného, než přemýšlím co by bylo, kdybych se vrátila? Co by mne čekalo? Výslech, policie, vězení? Ne, tak statečná nejsem. Jsem srab. Neumím se k tomu postavit čelem. Vím, že tu rodinu nechávám v obrovských problémech, chtěla jsem je vyřešit, žádala jsem o pomoc média, ne pro sebe, ale pro mou rodinu. Naivně jsem si myslela, že jim někdo pomůže, že za mne vyžehlí můj průšvih. Dále bych se chtěla omluvit všem, které jsem poškodila a prohlašuji, že Marcela Dvořáková, Jitka Kolečková a Mgr. Martin Grepl nemají s mým jednáním nic společného, jsou to slušní a poctiví lidé! To vše jen na vysvětlenou a kdo může, ať mi odpustí.

Petra Sedlářová ve čtvrtek 21. srpna 2014


Dopis na rozloučenou adresovaný televizi Nova

Moji milovaní!

Odpusťte mi prosím vše, čím jsem vám ublížila. Nebylo to úmyslné, vidina výdělku a zisku byla víc než lákavá, znamenalo to, že si budeme moct dopřát vše, co jsme si vysnili.

Markétko, ty už jsi velká holka, moje zlato, pomáhej prosím tatínkovi, má tě rád stejně jako já. Jarečku, mám tě moc ráda. Bobišku, jsi ten nejlepší chlap na světě, co si nezasloužil někoho takového, jako jsem já. Věř, že kdyby šlo všechno vrátit, udělám to. Miluju tě.

Už nemám sílu se vrátit. Ta ostuda před všemi známými a to, že si na mne budou do konce života ukazovat, mi to nedovolí. Přicházím o všechno, na čem mi záleží. Vím, že vás tu nechávám s obrovskými problémy, věřte, že jsem je chtěla vyřešit, ale nepovedlo se a já už nemůžu dál. Ty dny a noci bez vás jsou strašné, není minuta, kdy bych si na vás nevzpomněla a nechtěla vás obejmout. Chtěla jsem být ta nejlepší máma a manželka a zatím jsem všechno zničila. Odpusťte mi!

Bobišku, vyřiď prosím mamce, vašim, ségrám a všem kamarádům, že jsem je měla ráda a ať mi to odpustí! Ta bezmoc a beznaděj už se nedá zvládnout. Promiňte mi moji zbabělost! Miluju vás!

Petra Sedlářová

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...