- 16. srpen 2014
- 944x
Jak PROSTĚJOVSKÝ Večerník již informoval, nezadržitelně se blíží další Restaurant Day. Akce pořádaná Okrašlovacím spolkem města Prostějova a účastnicemi kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ pod záštitou Zdravého města Prostějov se konala poprvé letos v květnu. Pro velký úspěch se opakuje 17. srpna, tentokrát v piknikovém duchu. Večerník bude u toho, a vy byste rozhodně také neměli chybět!
„K ochutnání bude Chilli con carne, těšit se můžeme na bezlepkové speciality, čaje Puerh, speciality z baskického baru či vína ze Znojma,“ popsala Večerníku předsedkyně spolupořádajícího Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Podle další z organizátorek Markéty Valentové můžeme čekat i povidlové buchty, vdolky, francouzské palačinky, anglické muffiny, ale i letní saláty.
„Celou akci jsme tentokrát skutečně pojali jako jeden velký piknik. Bude se konat v Kolářových sadech, a tak bychom rádi, aby si návštěvníci přinesli piknikové deky,“ dodala Martina Šponarová, třetí z pořadatelek.
I tentokrát čeká děti i dospělé mimo pochutin i bohatý doprovodný program. Po celé odpoledne bude znít hudba, mimo jiné vystoupí Aeroklub Pavlíny Radičové a své rady nabídnou preventisté městské policie.
CO JE RESTAURANT DAY:
Nápad Restaurant Day neboli festival dočasných restaurací vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské či kamarádské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si na to troufne. V Česku se letos koná po čtvrté a po Praze, Brně, Lednici, Berouně, Děčíně a Jeseníku se do něj zapojil i Prostějov.