Příjemnou noc, dnes je sobota 1.6.2024
svátek slaví Laura,
zítra Jarmil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 LerkCelkem pětaosmdesát milionů korun má dlužit svým věřitelům bývalý hokejový brankář Roman Čechmánek, který prožil nejslavnější roky ve vsetínské éře a byl i členem zlatého olympijského týmu z Nagana 1998. Podnikání mu ale nešlo tolik jako chytání puků a tak skončil v úpadku. Podle informací deníku Sport přitom řada indicií nasvědčuje tomu, že v pozadí krachu trojnásobného mistra světa stojí někdejší šéf druholigového SK LeRK Prostějov Bořivoj Kresta. Ten však považuje celé nařčení za holý nesmysl!

Prostějov/mls, pk – Nejen sportovním prostředím otřásá kauza kolem hokejového gólmana Romana Čechnánka, jehož podnikání skončilo fiaskem. Bývalá vsetínská hvězda nejenže „rozfofrovala“ vydělané peníze z NHL i Valašska, ale navíc si popůjčovala v rodině i u kamarádů včetně těch hokejových. Milionové dluhy u něj mají například Petr Čajánek či Miroslav Blaťák. Jedním z těch, kteří se kolem tohoto byznysu točí, je i Bořivoj Kresta. Bývalý majitel fotbalového oddílu SK LerK Prostějov a muž s jehož jménem je spojen odchod vrcholové kopané z města.
Bývalý šéf klubu, se kterým působil ve druhé profesionální lize, Bořivoj Kresta už má v rejstříku trestů celkem tři záznamy. Do vězení však zatím nemusel ani jednou. V roce 2001 se dopustil přestupku proti občanskému soužití, o tři roky později ho Krajský soud v Brně za zpronevěru osmi milionů korun odsoudil na tři roky podmíněně. Před dvěma roky mu pak prostějovský soud za krácení daně napařil deset měsíců podmíněně.
Nic z toho ovšem nebránilo bývalému hokejovému brankáři Romanu Čechmánkovi v tom, aby Krestovi důvěřoval. Ten ho měl dle informací Deníku Sport údajně přesvědčit k riskantním investicím za desítky milionů korun v Holešově, Zlíně i v Prostějově. Když tak učinil, najal následně Kresta stavební firmu, která se za přemrštěné náklady pustila do přestavby Čechmánkových nemovitostí ve Zlíně a Holešově. Navíc si prý i půldruhého milionu korun od exbrankáře vypůjčil. Část z investic pak skončila na účtu Krestovy společnosti KEY CZ. Vše přitom šlo z kapsy Romana Čechmánka, který se kvůli nákladným investicím hrozivě zadlužil. Jeho dluhy mají nyní dosahovat až pětaosmdesáti milionů korun. Je přitom více než pravděpodobné, že ani rozprodej jeho veškerého majetku nebude na pokrytí těchto závazků zdaleka stačit.
Bořivoje Krestu se i díky přátelství s Romanem Čechmánkem stal jednou z hlavních hvězd serveru www.ne.poctivci.cz. Bývalého šéfa prostějovského fotbalu, jehož rodině by měla patřit například vila v Bedihošti, Večerník v závěru uplynulého týdne kontaktoval. V neoficiálním rozhovoru nám velmi vstřícně odpověděl, že celou situaci považuje za holý nesmysl. Pro Čechmánka podle svých slov Kresta, podobně jako řada dalších Prostějovanů, pracoval, o žádné jiné investice nešlo. V době, kdy mu objekt ve Sportovní ulici prodával, fungovalo v něm SANCO a vše bylo v pořádku. Ostatní už prý bylo jen na někdejším brankáři NHL. Oficiálně ale Kresta možnost vyjádřit se k případu odmítl. Nařčení Deníku Sport pak bude řešit jinou cestou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...