Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 zautocil_pesAKTUALIZACE: Jaký pes, takový pán. To zřejmě platí o Kateřině R. a jejím stafordšírském bulteriérovi. Nebezpečný zabiják měl v neděli 3. srpna ráno asi malou snídani, neboť při zprvu klidné procházce ulicí Šárka v Prostějově zničehonic doslova překousl yorkšírského teriéra! Přestože hrozivě porafaný pejsek přežil drastický útok jen zázrakem, dotyčná slečna na místě nic neřešila a majitelce se ba dokonce ani vůbec neomluvila. Bezprostředně po incidentu se pak starala pouze o to, aby co nejrychleji zmizela za dveřmi svého bytu... „Byl to přitom obrázek jako z nějakého drastického filmu. Člověk se i chvíli bál, že pes zaútočí na všechny kolem,“ svěřil se Večerníku jedna z očitých svědkyň celé události.


Jak se vše událo a jaký je stav napadaného pejska? Co bude s bulteriérem, který bezdůvodně ohrožuje ostatní čtyřnohé miláčky na životech? Nemůže si troufnout i na člověka? A jaký postih hrozí majitelce?

K dalšímu útoku nebezpečného psa, o němž Večerník poprvé informoval již před měsícem, došlo v neděli 3. srpna na Šárce hned naproti nechvalně proslulého parlamentu. „Babička s naší fenkou Viky byla ještě ve vchodě, když v tom se přiřítil staford, chňapl pejska a začal s ním třást jako s hadrovou panenkou. Všude stříkala krev a vypadalo to, že mu doslova ukousne hlavu. To nám potvrdil i veterinář, který mu nakonec zachránil život,“ popsala hrůzné okamžiky exkluzivně pro Večerník majitelka napadeného psa. Slečně Kateřině a jejímu příteli, kterým pes zabiják patří, nyní hrozí pokuta až padesát tisíc korun.
Na místě krvavé psí řeže zasahovali i prostějovští strážníci. „K celé události došlo tak, že slečna neudržela při venčení psa. Ten se rozběhl ke vchodu domu a zakousnul se do krku teriéra, kterého měla žena na vodítku a chtěla s ním jít na procházku. Až se oběma podařilo staforda odtrhnout, slečna odešla domů, aniž by s poškozenou promluvila. Strážníkům na zvonění neotevřela. Ti dopravili paní se zraněným psem k veterináři na ošetření,“ popsala událost Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie v Prostějově. Záležitost bude mít zřejmě dohru u občanskoprávního soudu. „Majitelce agresivního psa hrozí pokuta až padesát tisíc korun a zároveň by měla uhradit náklady spojené s ošetřením u veterináře,“ dodala Adámková s tím, že za přítomnosti této mladé ženy nedošlo k napadení psa poprvé.

Majitelka vše zatlouká
Jak se Večerníku podařilo zjistit, stejný pes začátkem července zakousl voříška, když ho jeho majitelka nechala volně pobíhat bez vodítka. Tentokrát se jí dle svědků vysmekl, když s ním vycházela ven. Mladou majitelku se nám v pátek podařilo telefonicky kontaktovat. Celý incident však důrazně popřela. „Nic takového se nestalo! V inkriminovanou dobu jsme vůbec nebyli doma. Od prvního incidentu na Okružní ulici už pes nechodí ven, a pokud ano, tak jen s náhubkem. Nemám zájem se o tom více bavit, jsem už z toho hodně unavená,“ vyjádřila se Kateřina R., která tím jen potvrdila to, co říkali přímí svědci události a také politováníhodnou skutečnost, že majitelka na místě projevila nevídanou netečnost. „Vše jsem viděla od úplného začátku. Pes se jí vysmekl i s vodítkem a vletěl přímo do vchodu vedlejšího domu, odkud vyšel i se svojí obětí v zubech. Slečna Kateřina k místu kráčela pomalu a poněkud přitom vrávorala. Situaci nijak zvlášť neřešila. Když vše skončilo, zmizela i se psem. Že to byla ona, o tom nemůže být pochyb, znám ji dobře, vždyť jsem jí i pomáhala se stěhováním,“ vypověděla jedna z očitých svědkyň Markéta Z.

Fenka měla na kahánku
Na redakci Večerníku se obrátila i majitelka napadeného psa. „Celou věc jsem se rozhodla zveřejnit ze dvou důvodů. Jednak bych chtěla před tímto nebezpečným psem ostatní varovat a taky mě naštval postoj majitelky psa, který je naprosto nehorázný. Naše fenka měla na kahánku a ona se ze všeho chce vyvléct, jako by se nic nestalo,“ svěřila se paní Alice, která na druhou stranu vyjádřila poděkování zasahujícím strážníkům. „Zachovali se skvěle, nebýt jich, tak by naše fenka nepřežila. Utěšovali babičku, která ji to osudné ráno venčila, a Viky okamžitě vzali k veterináři, jež jí zachránil život,“ vyjádřila se dále majitelka zbídačeného pejska.

Co s ním bude dál?
Agresivní a očividně velmi špatně vedený rafan tak představuje stálé riziko pro všechny, kteří se s ním setkají. Podle dostupných informací ho slečna Kateřina se svým přítelem získali už jako dospělého. Jisté je, že si s ním mladý pár neví rady. Odebrat jim ho však je velice složité, a to obzvláště po tom, co v platnost vstoupil nový občanský zákoník. Lidé z okolí Šárky by si přesto měli brzy oddechnout. Mladý pár se pod tlakem okolí bude z této lokality v dohledné době stěhovat. Tím se samozřejmě problém nevyřeší, pouze přesune. Kam? „Slyšela jsem, že by se měli přesunout na Krokovu ulici. Ať už to bude kdekoliv, tak stále platí, že každý, kdo tohoto psa potká, by si na něj měl dát pořádný pozor,“ uzavřela paní Alice.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...