Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 SobotkaBěhem minulého úterý byl program představitelů vedení města hodně nabitý. Už v deset hodin dopoledne zasedala rada města, ve čtyři odpoledne pak primátor svolal mimořádné jednání zastupitelstva. A mezitím přivítali radní předsedu vlády České republiky Bohuslava Sobotku. Premiér pak z radnice zamířil do sídla Policie ČR, aby v odpoledních hodinách navštívil FTL a také ještě výrobní areál společnosti Mubea. Večerník byl pochopitelně u toho!

„Prostějov je velmi důležitým a stále známějším místem na mapě investic. Možnosti nabízené investorům pro podnikání jsou tím, co mě v tomto hanáckém městě zajímá nejvíce,“ nechal se hned na začátku oficiální návštěvy slyšet premiér Bohuslav Sobotka.
Po návštěvě stoleté radnice si předseda vlády prohlédl sídlo prostějovských policistů, za další hodinu se pak v FTL potkal s jednatelem této dopravní společnosti a zároveň prezidentem svazu dopravy a průmyslu ČR Jaroslavem Hanákem. „Ve společnosti Mubea mám jednání o potencionálních investičních projektech v budoucnu,“ předeslal premiér Bohuslav Sobotka.
Návštěvu předsedy vlády si pochvaloval i jeho stranický kolega a primátor Prostějova Miroslav Pišťák. „Nebyla nijak dlouhá, jelikož program pana Sobotky byl hodně vyčerpávající. Nicméně při krátké diskuzi jsme předsedu vlády upozornili na několik problémů, které nás, stejně jako další představitele měst i obcí v republice, tíží a které by měla vláda s parlamentem České republiky řešit. Například nesmyslně vysoké poplatky za vynětí půdy ze zemědělského fondu,“ řekl Večerníku Miroslav Pišťák, primátor Prostějova. Vzápětí ale dodal, že blesková schůzka s premiérem se neobešla bez úsměvných chvilek. „Vzal jsem si pana předsedu trošku stranou a pošeptal mu do ucha, že jestli se chce přiučit, jak se hospodaří s vyrovnaným rozpočtem, jsem mu kdykoliv k dispozici,“ usmíval se první muž prostějovského magistrátu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...