Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 bitka_hluchovAKTUALIZACE: Přestože policie případ brutálního napadení jednačtyřicetiletého muže pěticí gaunerů před Hospodou Na sépce v Hluchově, k němuž došlo již v pátek 18. července, tutlala a informace podala až na opakovanou žádost Večerníku, právě v Hluchově se v současné době snad o ničem jiném ani nemluví. Štamgasti i majitelé uvedené restaurace a pivnice jsou v šoku ještě teď. To, co se odehrálo v onen osudný večer, je totiž k vidění snad jenom v akčních amerických filmech...


Podle Večerníkem získaných informací přišel Štefan S. v doprovodu své známé v podvečer do vyhlášené hluchovské hospody na pivo. Sedli si ke stolu, za kterým už popíjeli tradiční štamgasti. Vše vypadalo na dobrou zábavu, když jednačtyřicetiletý muž zavolal kamarádovi, že je s jeho partnerkou v hospodě v Hluchově a že si pro ni může přijet. To ale neměl dělat…

„On ji Štefan zřejmě pár dní zapíral, což byl asi důvod k žárlivosti toho na druhém konci telefonu. Za chvilku Štefan dostal esemesku, že si ten dotyčný pro svoji partnerku přijede, ale že dostane přes držku. Asi za půl hodiny zastavilo před hospodou auto s pěti chlápky uvnitř. Vylezli ven, Štefana vytáhli z lokálu a na dvoře ho začali neuvěřitelně mlátit. Ještě nikdy jsem takovou nakládačku neviděl,“ popsal exkluzivně Večerníku jeden z mužů popíjejících pivo v hospodě Na sépce v Hluchově. „Než jsme stačili vyběhnout ven, abychom Štefanovi pomohli, ti chlapi ho ležícího kopali do hlavy, do břicha a jeden mu několikrát dupnul na kotník. Ten měl pak na několikrát přeražený,“ dodal očitý svědek. „To nebyla žádná férová hospodská rvačka, ale možná zaplacená poprava. Když Štefan ležel na dlažbě v tratolišti krve, ti magoři mu s výskokem dupali po hrudníku. Když mu chlapi vyběhli z hospody na pomoc, ti zbabělci nasedli do auta a ujeli. Tu ženskou si vzali s sebou,“ dodal další ze svědků, které Večerník získal.
Podobně popisovali brutální útok i další lidé, kteří v pátek 18. července večer byli v hluchovské hospodě. Večerník všem slíbil, že nezveřejní jejich jména, protože jeden vedle druhého prý policistům podepsali slib mlčenlivosti. Více jak dva týdny ale mlčela také policie. Až v pátek 1. srpna se Večerníku podařilo získat oficiální vyjádření.
„Incident, k němuž došlo v pátek 18. července v pozdních odpoledních hodinách v Hluchově, prověřujeme pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Při incidentu došlo ke zranění jednačtyřicetiletého muže, který byl převezen do nemocnice na ošetření. Podle lékařské zprávy utrpěl zranění na dolní končetině a v horní polovině těla. Přesná doba léčení nebyla zatím stanovena. Prověřování případu nebylo ještě ukončeno, nadále probíhá. Dosud nebyla obviněna žádná konkrétní osoba, a co bylo příčinou incidentu, zjišťujeme,“ uvedla Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.
Štefan Š. byl hospitalizován v prostějovské nemocnici, kde proděl operaci kotníku. Policie podle našich informací všech pět útočníků ztotožnila. Jak budou potrestáni?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...