Dobrý večer, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 letoVelmi rychle se nám blíží již pátý čtvrtek Prostějovského léta 2014 a s ním i den nabitý tím nejlepším programem. Na své si především v tento čtvrtek přijdou všichni příznivci punkové hudby, jelikož je připraven punkový večer. V 19.00 hodin vystoupí pop-punková prostějovská kapela STRIKE OUT.


Od 20.30 hodin přijde na řadu plzeňská punková kapela ZNOUZECTNOST. Skupina vznikla z plzeňské scény 80. let 20. století jako nástupnické těleso po skupině Zastávka Mileč; první veřejné vystoupení měla 26. listopadu 1986 ve vysokoškolském klubu OKO v Plzni. Začínala jako skupina ovlivněná vlivem punkové jednoduchosti, ale od prvních nahrávek zařazovala do svého repertoáru i písně náležící k jiným hudebním stylům. Znouzectnost je kapela s punkovou pověstí a schopností napsat popovou písničku i folkovou baladu.
Tyto koncerty se budou konat na náměstí T. G. Masaryka, v případě nepříznivého počasí budou přesunuty do Společenského domu v Komenského ulici v Prostějově.
Prostějovské léto 2014 dále ve stejný den nabízí „hry s dopravní tématikou + lanová dráha“. Hry proběhnou od 9.00 hodin v Dětském dopravním centru v Prostějově.
Knihovna pro děti na Vápenici nabízí od 10.00 hodin „čtení pohádek pro děti“. Dále od 12.00 hodin „PIZZA KVÍZ“, kdy nejrychlejší luštitel získává čerstvou pizzu.
Od 17.00 hodin proběhne „setkání všech generací“, jedná se o prezentaci prostějovských neziskových organizací. Vstupné je zdarma.
Na výběr je hned několik možností, jak si čtvrteční den o něco zpříjemnit, proto neváhejte a nenechte si ani jednu z těchto akcí ujít.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...