Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
30 opAKTUALIZACE: Šušká si o tom celý Prostějov i široké okolí. Také při živém přenosu odstřelu šesti budov to bylo jedno ze stěžejních témat diskusí přihlížejících. Kdo že je skutečným majitelem pozemků po zkrachovalém OP Prostějov? Kteří bossové stojí za současnými milionovými investicemi a plány do budoucna? A co že na uvolněném prostoru opravdu bude?

Odpovědi na tyto otázky jsou zdánlivě jednoduché. Jako vlastník je v katastru uvedena společnost Astria Group, jejíž pozadí směřuje k PV Recykling a stavět se má ku příkladu výrobní hala pro výstavy. Stále rostoucí spekulace však hovoří trochu jinak. Nejvíce hlasitěji pak zní „zaručené“ informace, že vše kormidluje prostějovský podnikatel Petr Vrtal, kterému finanční prostředky zapůjčil muž z prostředí olomouckého hazardu! Co je na tom pravdy?

Také vás zajímá, kdo stojí za společností, která je oficiálně majitelem pozemků po zkrachovalém Oděvním podniku. A kde sehnala osmapadesát milionů korun na koupi celého areálu? O tom se v Prostějově
i po odstřelu šesti budov stále živě spekuluje. Večerník se vydal do malého pátrání...

Astria Group se po krachu OP Prostějov stala vlastníkem celého areálu už na začátku letošního roku. Jako její jednatel je v obchodním rejstříku uveden Ondřej Batta z Kralic na Hané, který je zároveň jednatelem prostějovské firmy PV Recykling. Majitelem této firmy, obchodující se starým kovem, sídlící kousek od dnes již bývalého areálu Oděvního podniku ve Vrahovicích, je však Petr Vejrosta žijící v novostavbě na okraji Držovic.
Kde však „lidé z kovošrotu“ vzali 58 milionů korun na koupi celého areálu? Jisté je, že Astria Group si na tento obchod musela půjčit. Z katastru nemovitostí totiž vyplývá, že její vlastnictví je omezeno zástavou. Ta je ve prospěch společnosti Tarcu 2190, kde hlavní roli hraje olomoucký „král sázek“ Miroslav Barnet. Osmapadesátiletý muž podnikající v tvrdém hazardu zejména s videoloterijními terminály rozhodně nemá o peníze nouzi. Vlastní hned několik firem, hodnota jeho „nejcennější“ společnosti Gate seven se odhaduje na 2,38 miliardy korun. K celé záležitosti týkající se OP Prostějov se však Miroslav Barnet odmítá jakkoliv veřejně vyjadřovat.
V Prostějově se v souvislosti s novými majiteli areálu také hojně skloňuje jméno majitele firmy PV auto. Co je na tom pravdy?
„Pokud se týká vlastníků areálu OP Prostějov, pak se v tuto chvíli nemám k čemu vyjadřovat, jelikož nejsem v této věci zúčastněnou osobou. Jako obyvatel Prostějova, který se zajímá o aktuální dění jsem rád, že místo duchů, kterým Oděvní podnik poslední roky byl, dostane po demolici novou šanci. Věřím, že v budoucnu na této ploše vyroste něco smysluplného, kde lidé z města opět najdou práci,“ reagoval na dotaz Večerníku ohledně svého možného spoluvlastnictví areálu Petr Vrtal. Městem přitom kolují „zaručené“ zprávy, že právě on je v pozadí celé transakce. „Tyto informace jsou mylné. Například pana Barneta prakticky neznám,“ vyjádřil se v této souvislosti Petr Vrtal. „Více se k celé záležitosti nebudu po mobilním telefonu vyjadřovat,“ uzavřel náš nedávný prostějovský podnikatel.
Večerník bude po okolnostech prodeje a blízké budoucnosti i nadále pátrat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...