Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 billaJeště celý uplynulý týden mířili zákazníci do supermarketu Billa ve Wolkerově ulici. Zbytečně. U jeho vchodu si mohli akorát tak natlouct ústa o zavřené dveře a sledovat dělníky, jak z obchodu vynáší regály a další vybavení. Změna zanedlouho čeká prostějovský Interspar, v jehož prostorách bude fungovat Albert. Miliardovou transakci už předběžně posvětil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Snažili jsme se zjistit i další informace.

Loni v listopadu otevřela modernizovaná Billa v obchodním centru Zlatá brána. Od tohoto momentu byly dny nejstaršího prostějovského supermarketu zřejmě sečteny. Dalším důvodem konce obchoďáku ve Wolkerově ulici měly být také nevyhovující podmínky pro moderní nakupování. Supermarket, který na tomtéž místě působil už od začátku devadesátých let, naposledy otevřel v sobotu 12. července. Jaké bude další využití bývalého Dělnického domu, v tuto chvíli není známo. Jeho majitel by zde chtěl zachovat prodejnu potravin. 

Podobný veletoč ještě letos proběhne v Plumlovské ulici. Skončí zde tradiční Interspar, který vzápětí nahradí Albert. Této transakci už fakticky nic nestojí v cestě. „Nizozemská společnost Ahold, která provozuje obchody Albert, může koupit prodejny skupiny Spar. Ve čtyřech městech však bude muset Ahold své prodejny prodat,” uvedl Petr Rafaj, předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Ahold by se po odkoupení celkem 14 supermarketů a 36 hypermarketů skupiny Spar měl stát největším hráčem na tuzemském trhu.
Zajímalo nás, kdy konkrétně stávající bíločervený Interspar v Plumlovské ulici v Prostějově nahradí žlutomodrý Albert. „Rozhodnutí ÚOHS dosud není pravomocné. Z tohoto důvodu nebyla celá transakce dosud dokončena. K tomu by mělo dojít někdy ve druhé polovině tohoto roku. Do té doby nejsme oprávněni cokoliv komentovat,” reagovala v průběhu uplynulého týdne na naše dotazy tisková mluvčí Aholdu Judita Urbánková. Jaká bude jejich budoucnost, netuší ani současní zaměstnanci Intersparu. Podle některých z nich už v polovině září údajně čeká market velká inventura. Tuto informaci nám však nikdo oficiálně nepotvrdil.

29 interspar

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...