Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 zharTo už bylo na pováženou! V první polovině června došlo v centru Prostějova, hlavně v blízkosti městských lázní, k celé sérii požárů odpadkových košů. A nebylo pochyb, že je někdo zapaluje úmyslně! Případ neuvěřitelného žhářství si vzali za své strážníci Městské policie v Prostějově, načež jejich snaha byla korunována úspěchem. Třicetiletého muže načapali těsně poté, co zapálil další koš, v pořadí již desátý! Vzápětí dopadeného žháře usvědčili státní policisté také ze zapálení tří suchých záchodků Toi Toi ve Školní ulici!

„Situace už byla opravdu vážná. Až do šestnáctého června jsme registrovali deset zapálených odpadkových košů. Bylo podezřelé, že drtivá většina z nich se nacházela v parčíku vedle městských lázní. Zaměřili jsme se na tento případ žhářství a strážníci při pátrání zapojili i velmi dobrou znalost místního prostředí. K případům zapalování odpadkových košů docházelo především v nočních hodinách, ale v různých časech,“ nastínil Večerníku situaci z první poloviny června Jan Nagy, velitel Městské policie v Prostějově.

Strážníci si postupně tipovali jednotlivé podezřelé a možné pachatele. Žháři se osudným stal právě 16. červen. „Městská policie provedla v daném období několik opatření za účelem zjištění pachatele. Snaha o jeho dopadení byla korunována úspěchem ve chvíli, kdy strážníci zjistili při běžné hlídce zapálený koš v ulici Josefa Lady. Díky tomu, že hořící koš strážníci zpozorovali včas, dali se okamžitě do prohlídky okolí. A pár desítek metrů od požáru se jim podařilo zadržet podezřelou osobu. Následovalo šetření, ohledání místa a předání případu Policii ČR. Ta v dané věci vede trestní řízení. Kolegům ze státní policie se pak třicetiletý muž přiznal nejenom ze zapálení celkem deseti kusů odpadkových košů, ale také ke třem případům podpálení suchých záchodků Toi Toi ve Školní ulici,“ prozradil Večerníku Jan Nagy.

Policie ČR o celém případu vůbec neinformovala a k celé sérii žhářství se jakoby nemá. Večerník se tedy zeptal velitele Městské policie v Prostějově, co zadrženého muže k těmto činům vedlo. „Pokud vím, tak už při zatčení v ulici Josefa Lady se strážníkům doznal ke  všem žhářským činům, kdy jeho přičiněním bylo zničeno deset odpadkových košů v celkové hodnotě patnáct tisíc korun. K tomu ale musíme ještě připočíst další patnáctitisícovou škodu, protože ohněm byly zničeny i ocelové úchyty košů. Muž uvedl, že je naštvaný na celý svět a majetek města ničí ze msty celé společnosti,“ řekl Večerníku Jan Nagy.

Z dalšího úspěchu strážníků má pochopitelně radost také primátor Statutárního města Prostějov. „Přesně takto si představuji nezištnou práci policie. Strážníci jednoznačně prokázali svoje schopnosti a je vidět, že tu nejsou jenom kvůli nasazování ´botiček´, jak si několik lidí v Prostějově myslí,“ prohlásil Miroslav Pišťák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...