Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 billaKdo si bude chtít tuto neděli skočit nakoupit do nejstaršího prostějovského supermarketu ve Wolkerově ulici, tomu hrozí, že si maximálně tak nabije ústa. Dveře, které se tu automaticky otevíraly už od začátku devadesátých let, zůstanou zavřeny. Navždy...

Jak už Večerník informoval, Billa ve Wolkerově ulici končí svůj provoz. Oficiálně bude prodejna zrušena s úderem půlnoci v sobotu 12. července. Podle vedení obchodního řetězce již nesplňovala požadavky na vzhled moderního obchodu. „V Prostějově jsme navíc loni otevřeli zrekonstruovanou prodejnu v Dukelské bráně, která je prostornější a modernější. Od Wolkerovy ulice je vzdálena pouze několik minut chůze,“ zopakovala několikrát tisková mluvčí společnosti Billa Simona Breen s tím, že další prodejnu s červenožlutým logem najdou lidé v Plumlovské ulici.
Zákazníky i zaměstnance zrušení tradičního obchodu rozhodně nepotěšilo. „Je to škoda. Bydlím pár metrů odsud a chodil jsem do Billy nakupovat dlouhá léta. Nyní budu muset holt chodit jinam. Kam, to zatím nevím...,“ posteskl si v pátek přímo před supermarketem jeden z nakupujících. „Budu si muset hledat novou práci, protože v dalších dvou prodejnách už pro mě místo nezůstalo,“ konstatovala zase jedna ze zaměstnankyň.
Nejstarší supermarket v Prostějově byl ve Wolkerově ulici otevřen už začátkem devadesátých let. Po Praze to byla vůbec druhá Billa v České republice. Stalo se tak v prostorách bývalého Dělnického domu, který si prostějovští dělníci začali svépomocí budovat již v roce 1894. Po otevření „Dělňáku“ s prostorným sálem a jevištěm se jednalo o největší podobný objekt na střední Moravě. Než se z něj stal supermarket, býval dům tradičním místem různých představení, plesů či koncertů. Jaké bude jeho další využití, není v tuto chvíli jasné. „Jednání o dalším nájemci v tuto chvíli probíhají. Byli bychom rádi, pokud by zde opět fungoval prodejce potravin. Jelikož ovšem stále není nic jisté na sto procent, tak bych nerad více prozrazoval,“ prozradil uplynulý pátek exkluzivně pro Večerník Marcel Hájek, jednatel společnosti Pover, která objekt vlastní.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...