Dobré ráno, dnes je neděle 2.6.2024
svátek slaví Jarmil,
zítra Tamara
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 novy_red_pestulkaTo byla rychlost blesku! V minulém čísle Večerník aktuálně informoval o výpovědi, kterou z pozice jednatele Společenského domu v Prostějově podal Roman Vejmola. Tak trochu se ale spekulovalo o tom, že jde čistě o kosmetickou záležitost, neboť právě s tímto mužem se i po nedávné transformaci „kulturáku“ pod Domovní správu Prostějov nadále počítá do jedné z vedoucích funkcí. Všechno je ale jinak. Od úterý 1. července už stojí za kormidlem Společenského domu bývalý prostějovský hokejista Ivo Peštuka!

Vedl obrovský hotel a také šéfoval na zimních stadionech v Havířově či Olomouci.
A teď rovnýma nohama skočil ke kormidlu Společenského domu v Prostějově. Zdá se vám to tak trochu podivné? Může, ale Domovní správa v Prostějově, pod kterou nově Společenský dům patří, Ivo Peštukovi stoprocentně věří a k 1. červenci ho jmenovala do funkce vedoucího Společenského centra. Spekulace se prostějovskými kuloáry nesla již několik dnů...
„Tuto informaci vám mohu potvrdit. Nechci však z celé záležitosti činit žádnou mediální senzaci. Prostě jsme se pro pana Peštuku rozhodli a věříme jeho zkušenostem z vedení podobných zařízení,“ poznamenal exkluzivně Večerníku Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově.
Ivo Peštuka není jméno neznámé. Dlouhá léta působil v Prostějově, přičemž především sportovní pamětníci ho znají jako řízného obránce hokejového mužstva. Několik roků působil v olomouckém a naposledy havířovském klubu, kde zastával trenérské i funkcionářské posty. „Zatím se rozkoukávám a seznamuji se s lidmi, kteří tady zůstali. A zároveň si dělám inventuru veškerého zařízení Společenského domu,“ přivítal Večerník jako jednu z prvních návštěv novopečený šéf „kulturáku“ Ivo Peštuka. Samozřejmě jsme mu ihned položili otázku, jak se jeho nová funkce snoubí s tím, že dosud se pohyboval výhradně kolem ledního hokeje. „Vím, že se najde spousta lidí, kteří se budou ptát, zda mám na to vést kulturní zařízení. Podívejte se, vedl jsem dva zimní stadiony, takže z technického hlediska a zázemí není takřka žádný rozdíl mezi ´zimákem´ a ´kulturákem´. Stejně tak v otázce pronájmů jednotlivých prostor jiným subjektům. S tímto mám bohaté zkušenosti. A co se týká náplně činnosti Společenského domu, věřím, že společně s kolegy dokážeme veškeré náležitosti zabezpečit kvalitně. Ostatně, na zimním stadionu v Olomouci jsem sám zajišťoval koncerty Deep Purple, Kabátů nebo Elánů. Takže i s tímto odvětvím zkušenosti mám,“ pousmál se Ivo Peštuka.
Podle slov jednatele Domovní správy Prostějov Vladimíra Průši bude hlavním úkolem Ivo Peštuky snížit každoroční ekonomickou ztrátu Společenského domu. „Mým cílem je dosáhnout maximálních úspor, hlavně v otázce energií. A pak samozřejmě zajistit bezpečný chod a jeho maximální naplněnost,“ nastínil ambice nový šéf Společenského domu v Prostějově.
Obsáhlý exkluzivní rozhovor s Ivo Peštukou připravujeme do příštího vydání Večerníku!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...