Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

26 vejmolaAni minulý týden na úterním jednání rady pochopitelně nemohla chybět diskuze o průběhu likvidace Společenského domu v Prostějově, jehož organizaci přebírá Domovní správa. Jak Večerník zjistil, dosavadní jednatel „Roman Vejmola podle předpokladů podal výpověď, kterou radní přijali. Zároveň se jedná o jeho dalším zapojení do činností spojených s organizováním kulturních a společenských akcí. Naopak o případném odstupném řeč nebyla... Vejmola byl ve funkci od poloviny roku 2011, vydržel v ní tedy tři roky.

„Rada města Prostějova při výkonu působnosti Valné hromady obchodní společnosti Společenský dům vzala na vědomí informace o odstoupení Romana Vejmoly z funkce jednatele Společenského domu a zároveň ho z této funkce odvolala. Výkon jeho funkce skončil ve středu pětadvacátého června,“ potvrdil Miroslav Pišťák, primátor Statutárního města Prostějov. Zbývajících šest dní, tedy po dobu, než vedení někdejšího KaSC převezme Domovní správa, vede dnes (tj. 30. června – pozn.red.) úředník pověřený radou města. „Jmenovali jsme vedoucího finančního odboru magistrátu Radima Cardu jednatelem Společenského domu na dobu určitou, a to do 30. června tohoto roku,“ uvedl první muž prostějovského magistrátu.
Jak už dříve Večerníku řekl Roman Vejmola, nebude rozhodnutí rady a následně i zastupitelstva města stát v cestě. „Mám mnoho výhrad k ukončení činnosti Společenského domu a jeho převodu na Domovní správu. Osobně jsem udělal maximum pro to, abych snížil ekonomickou ztrátu ´kulturáku´ a snažil se o jeho celoroční využití. Často jsem ale vedení města upozorňoval na nutnost investic, které by byly potřebné k lepšímu zajištění chodu tohoto zařízení, především na rekonstrukci technického zázemí. Asi právě tímto jsem se znelíbil,“ míní nyní evidentně rozpolcený Roman Vejmola. Přestože byl ve středu na základě vlastní žádosti odvolán, není vyloučeno, že i pod Domovní správou se bude podílet na organizování akcí ve Společenském domě. „Vyloučeno to opravdu není, nicméně o personálním obsazení v nové struktuře ještě jasno nemáme,“ zareagoval na dotaz Večerníku Vladimír Průša, jednatel Domovní správy.
Ve čtvrtek ještě primátor Miroslav Pišťák na mimořádném jednání zastupitelstva města seznámil zastupitele s tím, že již byla vybrána firma, která provede likvidaci společnosti Společenský dům. „Zvolili jsme k této činnosti obchodní společnost Omega, která jako likvidátor obdrží odměnu ve výši stoosmdesátpěti tisíc korun bez DPH. Ta bude likvidátorovi vyplacena z likvidačního zůstatku Společenského domu,“ upřesnil Pišťák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...