Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 olomoucka_rozkopNa našem webu prostějovkého Večerníku informujeme o úspěšném a hlavně předčasném ukončení rekonstrukce Dolní ulice včetně stavby rondelu poblíž motorestu „U Rodenů“. Jak ovšem už při slavnostním otevření uvedeného rondelu představitelé města i Olomouckého kraje zmínili, dopravní komplikace v Prostějově spojené s uzavírkami v tomto roce ještě ani zdaleka nekončí. Už příští týden totiž bude zahájena náročná rekonstrukce křižovatky v Olomoucké třídě, kterou přetíná železniční přejezd.


Ostatně, poblíž tohoto úseku se vydatně kope do silnice i chodníků už dnes! „Současné stavební práce ale nemají nic společného s rekonstrukcí křižovatky, která de facto začne prvního července. Už několik týdnů byla rozkopána polovina Olomoucké třídy kvůli rekonstrukci kanalizační sítě, kterou zajišťovaly Vodovody a Kanalizace. Proběhly také některé přeložky inženýrských sítí. Dělá se vše pro to, aby generální oprava křižovatky u železničního přejezdu se pak ničím nezdržovala a proběhla co nejrychleji. A práce, které v této lokalitě dosud proběhly a stále probíhají, se vykonávají za plného dopravního provozu. Snad jen s menší komplikací, že je mírně zúžena vozovka,“ shrnul pro Večerník Zdeněk Fišer, náměstek primátora Statutárního města Prostějov, který je na radnici zodpovědný za stavební investice.
Jak si jistě v minulých dnech každý všiml, totální přeměnou nyní prochází příjezdová cesta k fotbalovému areálu za místním nádražím. A to už v prostoru odbočky z Olomoucké třídy. „Ani tyto práce nemají nic společného s rekonstrukcí celé křižovatky. Jedná se znovu o akci Vodovodů a Kanalizací, které pod místním chodníkem vyměňují části více než stoleté kanalizační sítě. A za druhé, ostatní výkopy jsou spojené s úpravou příjezdové cesty k fotbalovému hřišti v souvislosti s výstavbou parkoviště u tohoto sportovního areálu. Jde o to rozšířit celý prostor při vjezdu či výjezdu na Olomouckou třídu,“ poznamenal Fišer.
Samotná rekonstrukce křižovatky v Olomoucké třídě bude tedy zahájena v úterý 1. července. A k tomuto datu už dojde na první uzavírky silnic. „V prvních dnech půjde pouze o částečné omezení provozu v podobě zúžení jízdních pruhů. Postupně pak bude uzavřena Sladkovského ulice, kde se zcela vymění povrch vozovky a zmizí odsud dlaždice, které budou nahrazeny asfaltovým povrchem. Rekonstrukce komunikace čeká i Barákovu ulici, která zhruba od poloviny července bude rovněž uzavřena. Úplná uzavírka Olomoucké třídy v prostoru železničního přejezdu je naplánována na termín od 18. srpna do 8. září, kdy se do stavebních úprav pustí České dráhy,“ popsal náměstek Zdeněk Fišer s tím, že přesný harmonogram uzavírek a stejně tak popis objízdných tras bude zveřejněn během nadcházejícího týdne.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...