Dobré dopoledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 ohrozuji_maminTomu se skoro nechce ani věřit! Podle statistických údajů stále přibývá rodičů, kteří hazardují se životy vlastních dětí, když odmítají takzvané povinné očkování. Jejich ratolesti přitom kvůli na první pohled laxnímu jednání mohou zemřít na záškrt, tetan, černý kašel a řadu dalších zákeřných nemocí. Pro doktory je taková situace naprosto nepochopitelná, obzvláště pak pro ty, kteří na vlastní oči viděli utrpení dětí umírajících na některou z těchto chorob... Večerník zjišťoval víc!

Prostějovsko/mls - Alena Strnadová promovala v roce 1957 a dlouhá léta pracovala jako dětská lékařka v Kostelci na Hané. Přestože už je v důchodu, zejména na Konicku občas zaskakuje za své mladší kolegy. S prvním případem odmítnutí povinného očkování u dětí se setkala až po více jak padesáti letech své praxe. Stalo se tak asi před rokem, postupně ovšem těchto případů stále přibývá...
„Podle mě je to obrovská nezodpovědnost matek vůči vlastním dětem. Obvykle očkování odmítají relativně inteligentní a dobře situované rodičky, které si dohledávají nejrůznější informace na internetu. Jako důvod nejčastěji uvádějí, že se bojí hliníku, který vakcíny obsahují. Jejich obavy jsou však nejen zbytečné, ale vlastně i nebezpečné,“ konstatovala důrazně pro večerník Alena Strnadová.
Podle odpůrců očkování způsobuje hliník ve vakcíně aplikovaný do svalu alergie či astma. „Je to naprostá blbost. Nic takového nikdy nebylo prokázáno. Navíc hliníku je dnes ve vakcínách podstatně méně, než v těch, kterými byli jako děti naočkováni právě tito rodiče,“ argumentuje lékařka. Její názor přitom není ojedinělý, zastávají ho fakticky všichni doktoři.

Oči umírajících dětí
Alena Strnadová se Večerník na nesmyslné odmítání povinného očkování rozhodla upozornit i z osobních důvodů. „Stále se mi vybavují ty oči umírajících dětí... Jde o to, že ještě jako mladá medička jsem se setkala s dětmi, které rovněž nebyly očkovány a nakazily se záškrtem. Přivezli nám jich do nemocnice asi šestnáct ve věku od jednoho roku do sedmi let. Mandle měly hrozivě zduřelé a dusily se. Jen první noc jich šest zemřelo! Když nyní narazím na nějakou maminku, odmítající očkování proti této nemoci, tak se mi znovu živě vybaví zoufalé oči těch dusících se dětí... Vidím je, jak nás úpěnlivě prosí, abychom je nějak zachránili. Ovšem na jakoukoliv pomoc je už v tu chvíli prostě pozdě,“ vzpomíná na hrůzné okamžiky MUDr. Alena Strnadová.

„Nakazila se přes ORÁLNÍ SEX!“
Zkušená doktorka se i o pár let později opět setkala se záškrtem. „Týkalo se to asi pětatřicetileté velice pohledné ženy. Její muž se vrátil z nějaké exotické země a požadoval po ní orální sex. Tím ji ale nakazil! Přestože byla očkována, infekce v krku byla natolik silná, že jí ta mladá žena nakonec podlehla,“ zmínila se Alena Strnadová. Přestože se záškrt
a další nemoci v tuzemsku fakticky nevyskytují, nelze stále vyloučit, že si je někdo přiveze z exotické dovolené či se nakazí od některého z přistěhovalců přicházejících do vlasti.
Co je povinné očkování?
V České republice se od devátého týdne očkuje proti záškrtu, tetanu, černému kašli, dětské obrně, žloutence typu „B“ a onemocnění vyvolaná Haemophilus influenzae typu „B“. Povinné očkování musí dětský lékař rodiči nabídnout, je přitom plně hrazené ze zdravotního pojištění. Stále více se objevují rodiče, kteří tvrdí, že právě oni znají své dítě ze všech nejlépe a mají tedy právo toto očkování odmítnout. Jejich jednání sice není v rozporu se zákonem, ale pouze do momentu, kdy jejich nemocný potomek nakazí někoho dalšího...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...