Dobré poledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 duchodciA nedají si pokoj! Navzdory vydatné mediální „masáži“ se nejrůznější pochybní obchodníci stále snaží vnutit především seniorům předražené zmetky. Ač se díky tomu pohybují na samotné hranici zákona a velmi často i za ní, síla pohádkových zisků je mocnější čarodějka a za nějaké riziko jim za to zřejmě stojí... Už v minulém čísle vás Večerník informoval o dalších rejdech těchto podnikatelských dobrodinců, které ovšem pokračovaly i v uplynulém týdnu. Velké množství čtenářů nás totiž upozornilo na skutečnost, že byli pozváni na další předváděcí akce!

Někteří senioři a zejména pak jejich příbuzní už začínají být na obdobné pozvánky hodně alergičtí. Vzhledem k předchozím zkušenostem se jim ostatně není vůbec co divit! I díky tomu, dostáváme do redakce řadu oznámení o konání „předváděček“ nejrůznějšího druhu, umíme si představit, jak vše probíhá. Některé z akcí jsou drsnější, u jiných je nátlak na spotřebitele přece jen menší. Vždy jsou však založené na jednoduchém principu: dáme vám spoustu „dárků“, budeme na vás milí, ale to vše jen
v případě, že si u nás koupíte věci za desítky tisíc korun...
„V úterý zavolala mojí mamince nějaká žena, která ji gratulovala, že vyhrála v pořadu ´Prostřeno´ a pro výhru si má dojít na druhý den ve třináct hodin do prostějovského H clubu vedle Billy ve Wolkerově ulici. Před předáním výhry má být dvacetiminutová prezentace něčeho a pak prý dostane svoji hodnotnou cenu. Evidentně je to podfuk, takže maminka nejde. Jsem si jistá, že se jedná o předváděcí akci,“ napsala do redakce Večerníku například naše čtenářka Markéta.
Další z našich čtenářek měla přesně tu samou zkušenost. Jelikož se nemůže hýbat a o dárek stála, vyslala do H clubu svoji třicetiletou vnučku. Byla přitom zvědavá, zda i ona dostane od organizátorů slibovaný dárek. Kupodivu se tak stalo. „Do sálu ji vpustili a dokonce dostala i obracečku na řízky. Před tím se jí však něco přes hodinu snažili vnutit hodně drahé hrnce, o které absolutně neměla zájem. Vím, že tam přišla ještě jedna paní a dva manželské páry. Nikdo z nich si nic nekoupil,“ popsala Večerníku svoji zkušenost paní Anna.
Večerník se přímo na akci bohužel nedostal na základě příkazu, že vstup je pouze pro zvané.
Situaci ohledně předváděcích akcí na Prostějovsku ale budeme i nadále sledovat. Pokud tedy budete na některou z nich pozváni, neváhejte a kontaktujte redakci na mobilním telefonu 608 960 042, případně e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Kromě toho doporučujeme dát podnět i k České obchodní inspekci a to na telefonním čísle 585 223 317 nebo 554 818 211.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...