Dobré ráno, dnes je neděle 2.6.2024
svátek slaví Jarmil,
zítra Tamara
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 radarProjekt s rozsáhlou sítí stacionárních radarů na měření rychlosti v Prostějově jde s největší pravděpodobností definitivně k šípku! Dvě zrušená výběrová řízení na jejich provozovatele už dávno věštila, že radní zas až tak se znovuobnovením funkčnosti radarů nespěchají. A Večerník nyní zjistil, že s měřením rychlosti vozidel se v našem městě už nepočítá vůbec!

Náměstkyně prostějovského primátora Statutární města Prostějov Alena Rašková otevřeně Večerníku přiznala, že město má ohledně dopravy už jiné priority. „Víceméně jsme opravdu radary lidově řečeno poslali k ledu, přestali jsme tuto záležitost řešit. Není to bez důvodu. Dopravní situace se totiž v Prostějově značně uklidnila a rovněž řidiči jsou mnohem ostražitější a jezdí podle předpisů. V místech, kde ještě před pěti nebo šesti lety byly v hojné míře překračovány rychlostní limity, jsou dnes rondely. A právě tyto nově vybudované okružní křižovatky dopravu hodně zbrzdily, což je samozřejmě dobře. Právě rondely jsou do jisté míry takovou přirozenou náhradou za radary na měření rychlosti,“ zdůvodnila Rašková. Podle ní je dnes síť rondelů v Prostějově natolik hustá, že rovných úseků, na kterých se dá jezdit rychleji, je už minimum. „A to nás ještě čeká v nejbližších letech výstavba kruhových křižovatek na Poděbradově i Jiráskově náměstí a také u kostela Milosrdných bratří,“ dodala náměstkyně primátora pro dopravu. „Jak se zdá, budeme na radě města brzy jednat o tom, že vyzveme společnost Czech radar, aby si z Prostějova odvezla všech jedenáct stacionárních radarů. Zřejmě je už nebudeme potřebovat, měření rychlosti vozidel zvládneme pomocí mobilního radaru městské policie a o ostatní měření se postará Policie ČR,“ uzavřela toto téma primátorova náměstkyně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...