Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 tabla_final2014A je hotovo! Odměny pro vítěze již třetího ročníku velké soutěže „O nejoriginálnější tablo PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku“ poznaly své nové majitele. Díky dlouhodobé spolupráci s našimi často už tradičními partnery jich bylo i letos požehnaně. Ve středu 4. června si je přímo z redakce odnesli zástupci tří vítězných tříd, jejichž tabla od vás získala největší počet hlasů a katapultovala je tak na pomyslné stupně vítězů. Celkem získalo klání neuvěřitelných PADESÁT TISÍC PŘÍZNIVCŮ, do hlasování se zapojilo na deseti tisícovku čtenářů tištěného vydání Večerníku či internetových stránek www.vecernikpv.cz!

Nejvíce cen získala v letošním ročníku populární soutěže třída oktáva B z Gymnázia Jiřího Wolkera v Prostějově za tablo, na němž sami sebe obsadili do hlavní role dobových reklam na Baťu, McDonald´s a dalších firem. O jejich vítězství rozhodl zejména druhý týden hlasování. V konečném součtu se pro pro jejich tablo vyjádřilo 2 708 přívrženců. „Šampaňské i poukazy do Brutusu si rozdělíme. Jelikož řada z nás však má po maturitě sehnanou brigádu, nebo odjíždí do zahraničí, bude pro nás už celkem problém opět se sejít. I proto jsme se rozhodli výlet na hrad věnovat dětem z prostějovského dětského domova,“ prozradila Večerníku Adéla Župková, která si ceny převzala se svým spolužákem Filipem.
Radost z cen měl i druhý pár, který do redakce Večerníku dorazil ze 4.B z Veřejnoprávní školy Trivis. Studenti této třídy jsou na něm zachyceni jako vězni, kteří byli „odsouzeni k maturitě“. Vtipný nápad došel ocenění a Trivis za něj dostal celkem 2 133 hlasů. „Ceny za druhé místo jsou super! Těšíme se na dobrou pizzu i na koncert. Co se týče výběru, bylo to tak půl na půl. Nakonec jsme se rozhodli, že vyrazíme na Michala Davida, ač druhá polovina chtěla spíše na rockovější akci ´Legendy se vrací´. Jenom nás mrzí, že s námi nepůjde naše třídní Karolína Mlčochová, která je nemocná,“ svěřila se nám den před vystoupením legendárního hitmakera Gabriela Řezníčková.
Třetí místo si za tablo z kasina v prostějovském Avionu vysloužila Švehlova střední škola polytechnická Prostějov, která obdržela celkem 1 685 hlasů. „Do kasina nikdo z nás nechodí, ale na bowling rádi vyrazíme,“ prohlásil za celou třídu Filip Kříž, který si rovněž odnesl malé občerstvení pro celou třídu.
Celá redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přeje všem prostějovským studentům, ať i v životě „po maturitě“ dokáží stále přicházet s dobrými nápady, na které budou moci být sami hrdí!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...