Příjemnou noc, dnes je sobota 1.6.2024
svátek slaví Laura,
zítra Jarmil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 kulturakDo puntíku se potvrdilo to, o čem Večerník již dříve informoval. K prvnímu prázdninovému dni ukončí svoji činnost městská společnost Společenský dům. „Kulturák“ jako takový bude samozřejmě fungovat dál, pouze s tou změnou, že otěže nad ním v plném rozsahu převezme Domovní správa v Prostějově. A její jednatel Vladimír Průša má také do uvedeného data rozhodnout, zda využije ke spolupráci současné vedení Společenského domu v čele se šéfem Romanem Vejmolou.

„Pokud s tím vysloví souhlas i zastupitelstvo, Společenský dům bude zrušen k 1. červenci tohoto roku. Samotné zrušení je pouze administrativní a technickou záležitostí, provoz tohoto společenského a kulturního zařízení bude pochopitelně zachován. Vést ho ale bude se všemi kompetencemi Domovní správa,“ potvrdil Večerníku Miroslav Pišťák, primátor Statutárního města Prostějov.
Převod na Domovní správu ovšem nebude až tak jednoduchou záležitostí, jak se na první pohled zdá. „Budeme se řídit podle zákona, který jasně stanovuje, co je všechno potřeba udělat při likvidaci městské společnosti a převodu na jinou. Existuje na to takový manuál, podle něhož budeme přesně postupovat. Nejde skutečně o jednoduchou věc, ale budeme činit postupné kroky tak, abychom legislativně všechno stihli do konce června,“ přidal první náměstek primátora Jiří Pospíšil.
Otázkou teď zůstává, co se stane se současným vedením prostějovského Společenského domu v čele s jednatelem Romanem Vejmolou. On sám před dvěma týdny Večerníku sdělil, že bude respektovat rozhodnutí města a podřídí se plánům Domovní správy. „Pan Vejmola zatím zůstává ve své funkci a dalšími personálními záležitostmi se bude zabývat Vladimír Průša, jednatel Domovní správy. Právě on bude zajišťovat také ekonomický chod Společenského domu a záleží na něm a jeho finanční kalkulaci, jaké zaměstnance si v ´kulturáku´ nechá, a které nebude moci využít. Je to samozřejmě otázka, kterou v rámci likvidace společnosti musíme a budeme řešit,“ odpověděl na dotaz Večerníku Jiří Pospíšil. Lidově řečeno, od 1. července 2014 bude šéfem Společenského domu Vladimír Průša. „Bude to fungovat úplně stejně jako v případě lázní či zimního stadionu. Tady je správcem rovněž Domovní správa, která má však v obou subjektech kompetentní vedoucí, které se starají o provoz,“ dodal ještě na vysvětlenou primátor Miroslav Pišťák.
Večerník oslovil také jednatele Domovní správy, zda je už rozhodnutý o personálním slo-žení Společenského domu po 1. červenci. „Nic není ještě rozhodnuto. Jistě, určité představy už mám, ale dokud to neprobereme s vedením města, nechtěl bych o tom ještě informovat. Vše se rozhodne v nejbližších týdnech,“ sdělil Vladimír Průša.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...