Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 medekImpérium boháče Tomáše Medka se hroutí. Podnikatel, který do svého rodného města vtrhnul v roce 2006 jako vichřice a v průmyslové zóně zprvu plánoval vybudovat fabriku Modřanské potrubní, následně MPS Holding se podle důvěryhodného zdroje musel v poslední době stáhnout do pozadí. A to přestože již v minulosti miliony korun dotoval prostějovské volejbalistky a v poslední době byl i generálním partnerem LHK Jestřábi a 1.SK Prostějov. Jak se však zdá, ze svých velkolepých plánů už nic nesplní... Informace Večerníku totiž s jistotou atakující hranici sto procent hovoří o tom, že své podnikání „balí“! Svědčí o tom i poslední změny v obchodním rejstříku společnosti MPS Holding.

Již pěkných pár týdnů, či dokonce měsíců, si o tom v Prostějově šuškají už i vrabci na střeše. Ambiciózní podnikatel a prostějovský rodák totiž přišel takzvaně „na buben“!
Jeho první problémy se začaly projevovat již před dvěma lety, co magistrát řešil s Modřanskou potrubní, jejímž byl šéfem, problémy s nedodržením smlouvy ohledně výstavby moderního výrobního areálu jmenované firmy. Městu dalo hodně práce, aby parcely v průmyslové zóně získalo zpět do svého vlastnictví, firmě Modřany Power, která se následně stala smluvním partnerem magistrátu, navíc snížilo smluvní šestimilionovou pokutu o polovinu.
„Náš investiční záměr v průmyslové zóně jsme museli zastavit díky hospodářské krizi. Přesto si myslím, že Prostějov na ´Modřanech´ v žádném případě neprodělal. Vždyť jsme do volejbalu, basketbalu, tenisu a později i do hokeje a kopané v tomto městě investovali celkem pětašedesát milionů korun,“ svěřil se před dvěma lety Večerníku Tomáš Medek.
Ten po konci veškerých aktivit v této společnosti a nucené pauze ohlásil v roce 2012 comeback, když založil společnost MPS Holding a slíbil, že na stejných pozemcích skutečně postaví průmyslový areál, v němž najdou uplatnění až tři stovky zaměstnanců. Jako doklad toho, že to myslí vážně, nechal v prostějovské ulici Újezd postavit luxusní administrativní sídlo firmy. To už ale nyní zeje prázdnotou, stejně jako zmiňovaný pozemek v průmyslové zóně...
Bohužel, co přesně se stalo a zda-li má současná kritická situace nějaké řešení, jsme se přes veškerou trpělivost nedozvěděli. Bývalý šéf Modřanské potrubní, Modřany Power a naposledy předseda představenstva MPS Holding se totiž momentálně vyhýbá jakémukoliv vysvětlování. Večerník se ho snažil několikrát telefonicky požádat o vyjádření ke svému odchodu z prostějovského prostředí. „Odjíždím do zahraničí, zavolejte příští týden,“ zněla opakovaně jeho odpověď, kterou místy proložil slibem, že se ozve sám. Do dnešního dne se tak ale nestalo, a to i přes esemeskové urgence a oznámení, že článek už vyjde... A tak se můžeme pouze na základě spekulací domnívat, které ze zdrojů financování vyschly.
Tomáš Medek navíc už podle dalších ověřených informací Večerníku také definitivně zatáhl kohoutky své sponzorské štědrosti. Miliony od něj přitom měli slíbeny hokejisté i fotbalisté, jejichž naděje ovšem v posledních dnech notně pohasly... „Na chodu oddílu se to ovšem nijak neprojeví. Neznám přesné problémy pana Medka, ale zprávy, že něco nefunguje, jsme měli již od začátku tohoto roku. A rozumím, že první, co se škrtá, tak jsou peníze do reklamy a na sponzoring. Zhruba půl uplynulé sezony jsme tak již fungovali bez jeho finančních prostředků a zvládli jsme to. MPS Holding sice byl naším generálním partnerem, ale ne sponzorem, co by zajišťoval významnou část rozpočtu,“ nenechal se zaskočit Jaroslav Luňák, generální manažer „A“-týmu LHK Jestřábi Prostějov. Ten se již začal chystat na návrat do první ligy. „Spíše tu byla vize, že by jejich podpora do budoucna rostla. Díky výsledkům nám více přispěli ostatní partneři a usilovně pracujeme na nových. Ještě je na to brzy, ale v dohledné době je představíme a jedná se o výrazně větší firmy než MPS Holding,“ dodal ke kauze Luňák.
Podstatně více smutní z ukončení spolupráce s MPS Holding jsou prostějovští fotbalisté. „Na chodu klubu se odchod generálního partnera určitě projeví, protože jsme tím pádem mínus tři miliony korun každý rok... Usilovně tak sháníme nové sponzory a pracujeme na zajištění příští sezony, tu letošní se nám podaří dohrát,“ přiznal Petr Langr, předseda 1.SK Prostějov. „Že bychom ale opustili třetí ligu, to rozhodně nehrozí,“ uklidnil příznivce.
U konce jsou v případě MPS Holding pochopitelně i veškeré další aktivity spojené s marketingovou společností TK PLUS.
Tomáše Medka se bude Večerník samozřejmě snažit kontaktovat i nadále.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...