Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

15 tesarTak tomu se říká politické „překvápko“! Bývalý prostějovský starosta Jan Tesař, stejně jako Jiří Pospíšil a Ivana Hemerková (Večerník informoval již v minulém čísle - pozn.red.), zamával své mateřské ODS a formou nezaplaceného příspěvku ukončil členství.

Ovšem podle dostupných informací Večerníku chystá Jan Tesař velký návrat do politiky! Ale docela v jiných, než modrých barvách...

Jak se totiž Večerník dozvěděl, Tesař se má stát lídrem kandidátky Babišova hnutí ANO 2011 pro podzimní komunální volby v Prostějově! Přestože se tato zvěst rychle šíří městem, sám ex-starosta tuto informaci nepotvrdil. Ovšem ani nevyvrátil! „Svůj odchod z Obřanské demokratické strany vůbec nemíním komentovat, nashledanou,“ byl Jan Tesař rychle hotov s odpovědí. Ještě než však stačil položit telefon, položili jsme mu i druhou otázku související právě s jeho comebackem do politiky. „Ani na toto téma ode mě nechtějte žádný komentář. Nejsem vůbec rozhodnutý, zda budu mít zájem ucházet se o nějaký post v novém zastupitelstvu,“ uvedl velmi stroze bývalý první muž magistrátu. 
Večerník se však snažil každopádně zjistit mnohem více o tomto žhavém tématu, které určitě zčeří vody v blížících se komunálních volbách. Proto jsme zamířili přímo k pramenu, tedy k Jaroslavu Faltýnkovi, pravé ruce současného vicepremiera Andreje Babiše. Právě Faltýnek má totiž za úkol v Prostějově sestavit silnou kandidátku ANO 2011. „Zatím se tvoří, žádná konkrétní jména tak po mně nechtějte. Můžu v tuto chvíli jen říct, že většinu kandidátů budou tvořit nové a neokoukané tváře,“ sdělil exkluzivně Večerníku Jaroslav Faltýnek. Na přímou otázku, zda lídrem bude Jan Tesař, odpověděl hodně tajuplně. „Opakuji, že většinu kandidátky budou tvořit nové tváře, které nejsou spjaté s politikou. To není filištýnská odpověď, to je odpověď politika,“ zasmál se do telefonu předseda poslaneckého klubu ANO 2011.
Tím se toto téma stalo ještě záhadnějším, jméno Jana Tesaře na pozici lídra totiž nebylo ani v nejmenším rozporováno!
Čistě teoreticky, pokud by Jan Tesař kandidaturu za ANO 2011 přijal, vzhledem k preferencím tohoto hnutí by mohlo dojít k přímému souboji o primátorské křeslo na prostějovském magistrátu s Miroslavem Pišťákem (ČSSD)! „Že by se Honza Tesař vrátil? To slyším opravdu poprvé právě teď od vás,“ podivil se současný primátor Statutárního města Prostějov. „Pokud by tomu tak bylo, tak se na tento politický souboj velice těším, a mohu všechny ujistit, že by se jednalo o naprosto férový boj,“ prohlásil se svým typickým úsměvem Pišťák.
Volby do zastupitelstev se nezadržitelně blíží a uvidíme, jaká překvapení nás ještě čekají...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...