Dobrý večer, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

15 hrbitovVečerník jako vůbec první periodikum informovalo o zásahu komanda na Městském hřbitově v Prostějově. Od minulého pondělí, kdy jsme tuto informaci zveřejnili, uběhlo již spousty vody, načež postupem času pochopitelně vyplývají na povrch další, konkrétnější okolnosti zásahu.

V první řadě nutno podotknout, že ozbrojenci vtrhli do správního domku a zatkli sedmapadesátiletého hrobníka Květoslava Müllera. Ten chtěl údajně zastřelit svoji bývalou kolegyni!

Nad celým případem se vznáší až podezřele velký strach, dokonce i oficiální místa mají panickou hrůzu se k němu vyjadřovat. Večerníku se však podařilo zjistit, že problémový muž byl před měsícem propuštěn ze společnosti A.S.A. Technické služby v Prostějově, pro kterou vykonával činnost hrobníka. Květoslav Müller však tento vyhazov neunesl. Vyhrožoval svému bývalému zaměstnavateli a den před svým zatčením unesl svoji bývalou kolegyni. Tu si vzal jako rukojmí s tím, že ji zastřelí! Ženě se ale podařilo utéct a vše udat policii.

„V sobotu pátého dubna při zásahu speciálního komanda došlo na Městském hřbitově v Prostějově k zatčení pachatele. Při následné domovní prohlídce byla v jeho bytě ve správním domku na prostějovském hřbitově nalezena střelná zbraň,“ potvrdila Večerníku Irena Urbánková, mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

Prostějov/mik, mls - Okolnosti zásahu policejního komanda na prostějovském hřbitově už začínají postupně vyplouvat na povrch. Jak Večerník v předešlém čísle přinesl jako první, k akci došlo v sobotu 5. dubna odpoledne v jeho správní budově. Květoslav Müller, který byl nedávno propuštěn ze společnosti .A.S.A., měl právě zde den předtím držet zaměstnankyni hřbitova, které dokonce vyhrožoval, že ji zastřelí! Aby svým výhrůžkám dodal na váze, tak mimo jiné podřezal i svého psa... 

Večerníku se po zveřejnění zprávy podařilo na začátku uplynulého týdne zjistit, že se jednalo o Květoslava Müllera, který vyhrožováním své bývalé kolegyni zabitím chtěl demonstrovat svoji frustraci z propuštění. „Byl to opravdu magor, všichni jsme se ho báli. Před nedávnem byl z práce propuštěn a všichni jsme si oddechli. On to však nesl hodně špatně, až nakonec udělal tohle...,“ vyjádřil se pro Večerník jeden ze zaměstnanců hřbitova, který si však nepřál být jmenován. Stejně jako ostatní neskrýval obavy z toho, co vše se může stát... Někteří měli dokonce až panickou hrůzu. „Vůbec o tom nemluvte, já s tím nechci nic mít,“ bránila se jakémukoliv komentáři další pracovnice hřbitova, kterou Večerník během uplynulého týdne kontaktoval Sedmapadesátiletý hrobník zaměstnankyni hřbitova ve svém bytě zavřel a pod hrozbou zabití ji násilně zadržoval několik hodin. Ženě se naštěstí podařilo zavolat policii. „V minulosti nožem napadl milence své manželky. Po návratu z vězení se dokázal dát dohromady, propuštění však nezvládl. Fyzicky napadl a pod pohrůžkou zabití v bytě na hřbitově držel zaměstnankyni hřbitova. Neštítil se dokonce podřezat svého psa,“ uvedl zdroj Večerníku.

15 hrbitov2Oficiální místa však úzkostlivě dodnes tají veškeré informace. Ředitel společnosti .A.S.A. Technické služby v Prostějově Martin Grepl slíbil Večerníku den po zásahu speciálního policejního komanda na hřbitově své vyjádření nejpozději během minulého týdne. „Vím, že jsem vyjádření slíbil, ale až uzraje čas. A ten ještě neuzrál... Nehodlám se v tuto chvíli k případu nijak vyjadřovat,“ odbyl nás ve čtvrtek šéf společnosti .A.S.A., která spravuje i městský hřbitov.

Ve čtvrtek odpoledne se po období mlčení k celé věci konečně vyjádřila Policie ČR, která celý případ potvrdila. „Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmapadesátiletého muže z Prostějovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu nedovoleného ozbrojování v souvislosti s incidentem, k němuž došlo v pátek čtvrtého dubna v odpoledních hodinách. Stalo se tak v jednom z objektů na Brněnské ulici v Prostějově. Muž, podezřelý z tohoto protiprávního jednání byl v sobotu pátého dubna, ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Policie ČR Moravskoslezského kraje, zadržen v místě bydliště a umístěn do policejní cely. Při domovní prohlídce byla nalezena střelná zbraň, ačkoliv muž není držitelem žádného povolení, které by ho opravňovalo k držení zbraně,“ uvedla Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

Už v neděli 6. dubna kriminalisté obvinili Květoslava Müllera ze spáchání zločinu vydírání a přečinu nedovolené ozbrojování, za které mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. „Policejním orgánem byl dán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován a obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci. Kriminalisté se případem nadále zabývají a prověřují všechny okolnosti. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, zjišťování veškerých okolností a také s ohledem na to, že hrozí nebezpečí sekundární viktimizace oběti, nebudeme poskytovat k případu bližší informace,“ dodala Irena Urbánková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...