Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 03 konec v odsDo posledního březnového dne museli členové ODS zaplatit příspěvky, aby si o další rok prodloužili pobyt v této pravicové straně, která už dlouhé roky spoluřídí prostějovskou radnici. Večerník zajímalo, kolik členů toto politické sdružení, které loni vypadlo z vládní koalice a poslední měsíce je na ústupu, opustilo.

„V Prostějově nás ubylo jen přibližně dvacet, což zhruba odpovídá každoročnímu počtu těch, kteří z různých důvodů už nezaplatí,“ prozradil okresní šéf „modré“ strany Petr Sokol, který pro Večerník dodal: „Potěšilo mne, že některými škarohlídy očekávaný masový úprk z naší strany minimálně v Prostějově nenastal.“

Podle Petra Sokola se ODS začíná s novým celostátním předsedou Petrem Fialou pomalu zvedat a ti, kteří opravdu vyznávají pravicové myšlenky, v prostějovské sekci zůstávají. Občanští demokraté díky tomu udrželi pozici jedné ze stran s nejsilnějším členstvem ve městě a v Prostějově se jejich oslabení příliš neprojevuje.

Mezi těmi, kterým ale členství zaniklo právě kvůli nezaplacení příspěvků, jsou ale dva náměstci prostějovského primátora Jiří Pospíšil a Ivana Hemerková. Pospíšil před čtyřmi roky kandidoval jako jednička ODS a zisk prostějovských občanských demokratů mu vynesl post prvního náměstka primátora, přestože jím vedená kandidátka neobhájila dřívější úspěchy dlouholetého starosty za ODS Jana Tesaře. Právě toho před čtyřmi lety jako lídr vystřídal. Navíc Jiří Pospíšil získal za ODS také křeslo v krajském zastupitelstvu. Pravicová ODS přitom nebyla první stranou prostějovského náměstka, již v minulosti usiloval o křeslo zastupitele v barvách jedné malé středové strany.

Předseda okresní ODS Petr Sokol komentoval odchod Pospíšila a Hemerkové s nadhledem: „Jsou členové, kteří zůstávají, i když nejste zrovna nahoře, zatímco jiní jdou, když se chvíli nedaří, o dům dál. Tak je to ve všech stranách. Přeju jim hodně úspěchů v další práci.“

I přes zmíněné odchody zůstávají občanským demokratům v užším vedení magistrátu, tj.  radě města dva zástupci Milada Sokolová a Zdeněk Peichl. Reakce Jiřího Pospíšila a Ivany Hemerková vám Večerník přinese v příštím vydání!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...