Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 01 sebevrahCo se to jen děje?! Na Prostějovsku došlo během právě končícího měsíce už ke druhé sebevraždě mladého muže v průběhu pouhých čtrnácti dnů. Po pětadvacetiletém Davidu Třískovi, který se oběsil začátkem března u cyklostezky vedoucí do Bedihoště (Večerník informoval - pozn.red.), opustil svět obdobným způsobem další a shodou okolností či náhod stejně starý mladík! Proč? To je zatím jedna velká záhada... Na tragickou událost upozornil jako první server pvnovinky.cz.


Bezvládné tělo pětadvacetiletého Davida Sekaniny bylo nalezeno v neděli 23. března nedaleko čelechovického lomu na Kosíři. „Přivolaný lékař na místě vyloučil cizí zavinění. Příčiny této tragické události jsou v šetření,“ konstatovala Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Oběšený mladík byl svobodný, žil v Kostelcí na Hané. Rodinu měl v Žerůvkách, což je místní část Bystročic. V tamním kostele se s ním také příbuzní a kamarádi uplynulý čtvrtek naposledy rozloučili.

Asi nejbližším člověkem na světě mu byla jeho sestra Tereza. „Mám tě rád,“ napsal ji měsíc před svojí smrtí na její facebookový profil. Sestru zemřelého jsme se pokusili kontaktovat. „Mám na ni telefon, ale nedám vám jej, nechtěla by s vámi mluvit. Ona se s bratrovou smrtí vyrovnává velice těžce. Bolí ji třeba i to, co se píše v diskusích na internetu,“ odmítl zprostředkovat rozhovor jeden z Davidových kamarádů.

Důvody, proč se nešťastný mladík rozhodl ukončit svůj život, jsou pro lidi z jeho okolí záhadou. „Když Antoine de Saint-Exupéry před sedmdesáti lety napsal knihu Malý princ, napsal ji o Davidovi. David, stejně jako Malý princ pečoval o svoji růži, ochočil si lišku i nás všechny, putoval po planetách, aby se nakonec na tu svoji vrátil. Měl jsem ho rád a bude nám chybět,“ vyjádřil se například Radek Dvořák.
Zpráva o další sebevraždě mladého muže se již v průběhu uplynulého týdne šířila po celém Prostějově. „Je to hrozné. Přijde mi jako by si někteří mladí vůbec nevážili života,“ prohlásil v této souvislosti jeden ze seniorů, kterého Večerník zachytil u smutného prohlížení parte zesnulého...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...