Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 13 policie 156Telefonní linky mohou být nevyzpytatelné. Nedávno se o tom přesvědčil Petr S. z Prostějova, který nutně potřeboval přivolat městskou policii. Vytočil tedy linku 156, uvedl potřebné údaje a čekal na příjezd strážníků. Nedočkal se... Zanedlouho strážci zákona Petrovi S. volali zpět s tím, že nahlásil špatnou ulici. Nedorozumění se podařilo objasnit až poté, co vyšlo najevo, že se Petr S. dovolal strážníkům do Hranic na Moravě. „Nechápu, jak je to možné. Při oznámení na policii může hrát roli každá vteřina.

Když se dovoláte do třicet kilometrů vzdáleného města, tak je vám to celkem k ničemu,“ upozornil Večerník na patálii Petr S. Vyrazili jsme tedy za ním domů a o situaci se přesvědčili doslova „na vlastní uši“. Po vytočení linky 156 z pevné linky jsme se i tentokrát dovolali do Hranic. „Dříve nám pravidelně volala třeba ostraha z prostějovského Kauflandu, nyní se už něco podobného stává spíše výjimečně,” reagoval hranický strážník na náš dotaz, jak často se jim lidé z Prostějova dovolají. I podle prostějovských strážníků není něco podobného obvyklé. „V minulosti se to stávalo častěji. Ale za poslední rok nevím ani o jednom případě, kdyby se lidé z Prostějova po vytočení linky 156 dovolali do jiného města,“ poznamenal Libor Šebestík z prostějovské městské policie. O tom, kam se po vytočení linky 156 dovoláte, samozřejmě strážníci nerozhodují. Chyba tak zřejmě vězí na straně jednotlivých telefonních operátorů. „Když jsem volal strážníky z mobilu, všechno bylo bez problémů. Na pevnou linku však máme levné volání přes internet od O2,“ prozradil nám Petr S. Obrátili jsme se i na uvedeného telefonního operátora, odpovědi jsme se však zatím nedočkali. Pro vyřízení reklamace má operátor ze zákona lhůtu jednoho měsíce ode dne doručení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...