Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 01_fesak_hubertŠestapade-sátiletý Miroslav Janiš je zpět! A ve skvělé formě! Sňatkový podvodník z Pro-stějova obírá nejrůznější ženy o statisíce už několik desítek let. Půldruhý rok po svém odsouzení si „Fešák Hubert z Bulharské“ vyhlédl další oběti. Jednou z nich se stala i osamělá Libuše M. Stejně jako spoustě dalších i jí tento muž přislíbil společný život. Pětapadesátiletá paní Libuše už kvůli němu prodala svůj byt v Rožnově pod Radhoštěm. Je totiž pevně přesvědčena, že právě v něm našla své životní štěstí, o které se nechce nechat připravit. Její další osud je ale ve hvězdách, Miroslav Janiš se jen těžko změní..


Pětapadesátiletá Libuše M. je od rozvodu už několik let sama. Ve svém životě fakticky nikoho nemá. Maminka ji zemřela, dcera  žije ve Španělsku. Nelze se tedy divit, že si po uplynulých Vánocích podala inzerát typu „osamělá žena s bytem hledá člověka pro život...“. Na tuto výzvu se jí kamžitě ozval Prostějovankám tolik známý Miroslav Janiš. „Na druhý den za ní přijel, za týden ji požádal o ruku a teď prodává její byt,“ upozornila Večerník na možný sňatkový podvod Radka M., která je jednou z nyní už bývalých sousedek paní Libuše. 

Miroslav Janiš je pravidelným čtenářům Večerníku skutečně velmi dobře znám. Přezdívku „Fešák Hubert z Bulharské“ získal podle prostějovské ulice, kde měl svoji luxusně zařízenou „šmajchl cimru“. Před necelými dvěma lety byl kvůli opakovaným podvodům na ženách odsouzen k šestatřiceti měsícům vězení. Trest mu však byl podmíněně odložen. Janiš ovšem musel zaplatit osm set tisíc korun, o které poškozené obral. Jedna z nich kvůli němu dokonce musela vyhlásit osobní bankrot! Jednalo se přitom pouze o zlomek žen, které ve skutečně napálil. Redakci Večerníku se ozvala mimo jiné i paní, kterou připravil o peníze již v roce 1995. Stejně jako celá řada jiných však podvod na policii nikdy neoznámila...  

Jako přes kopírák

To zatím neučinila ani paní Libuše z Rožnova pod Radhoštěm. Scénář jejího vztahu se přitom do puntíku shoduje s případy žen, kterým po vztahu s podvodníkem zbyly jen oči pro pláč. „Je to přesně jako v článcích, které jsem si našla na vašich internetových stránkách. Janiš slíbil, že svatba s Libuší bude už v únoru. Věřit se tomu sice moc nedá, byt už je však prodaný... Ten chlápek paní Libuši slíbil, že může bydlet u něj v Plumlově. Namluvil jí, že šest set tisíc korun z prodeje bytu dá do opravy domu. Dost na ni tlačil, bylo znát, že finance potřebuje co nejdřív. Paní Libuše je hodná a důvěřivá. Navíc nemá nikoho, kdo by ji pomohl. A panu Janišovi zcela podlehla a bezmezně mu věří. Když jsem ji upozorňovala, že okolnosti jejich vztahu mi přijdou podivné, měla pocit, že ji chci zkazit její životní štěstí,“ prozradila exkluzivně Večerníku paní Radka.  

Jedna mu nestačí

Nejvíc šokující na celé věci je, že paní Libuše s největší pravděpodobností není jedinou Janišovou „přítelkyní“, kterou tahá za nos. „Třeba dva dny jí nebere mobilní telefon. Prý celé dny pracuje na operačních sálech prostějovské nemocnice, kde není signál. Něco takového mi přijde hodně přitažené za vlasy,“ doplnila paní Radka, které zřejmě jako jediné není lhostejný osud její opuštěné sousedky. „Nevím, jak bych mohla pomoci... Ona vůbec nechápe, že jí chci zachránit před tím, aby neskončila na ulici. Snad mu všechny peníze jen tak nedá a koupí si za ně třeba menší byt,“ doufá paní Radka.

Podvodník Janiš: „Starejte se o sebe!“

Paní Libuši se Večerníku podařilo telefonicky zkontaktovat. Její telefon však brzy přebral právě samotný Miroslav Janiš. „Vaše články mi už nadělaly spoustu problémů. Chci, abyste je dali z internetu pryč, jinak na vás podám žalobu,“ začal výhrůžkami Miroslav Janiš. Na otázku, zda skutečně pracuje v prostějovské nemocnici, jak si vydělává na živobytí či jakým způsobem chce využít peníze z prodeje bytu své nové známosti přímo neodpověděl. „Co je vám do toho? Starejte se o sebe a nechte slušné lidi žít!“ zareagoval popudlivě muž, který je v současnosti v podmíněném trestu a hrozí mu, že pokud bude přistižen při trestné činnosti, poputuje už za mříže.

Až po opakovaném volání se ke slovu dostala i paní Libuše. I ta byla očividně nepříjemně zaskočena. Převládla v ní však slepá důvěra v jejího milého. „Všechno je to výmysl. Já mám Mirka ráda a věřím mu. Co bude s bytem? Tak to je jenom moje věc...,“ naznačila paní Libuše, že o své budoucnosti má nejvíce jasno ona sama.

Co je však zřejmé, hrozí ji, že se nakonec ocitne na ulici zcela bez prostředků... Na druhou stranu možná brzy získá nové kamarádky, mezi nimiž budou třebas i další milenky pana Janiše. Nebude přitom ani první a jak se zdá, tak ani poslední...
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...