Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 05 13 psi vykalyTak to je opravdu HNUS! Petr Staněk z Prostějova upozornil Večerník na neskutečné množství psích výkalů u kotelny v ulici Cyrila Boudy. Trávník, který rozhodně není určen k venčení psů, se doslova utápí v lejnech. Je vůbec možné, že pejskaři dokáží být tak nezodpovědní a z malého koutu města vytvořit veřejné záchodky svých čtyřnohých miláčků? Tohle opravdu rozum nebere… Šlápnout do jakéhokoliv lejna, to je pokaždé věc tuze nepříjemná. Obyvatelé na sídlišti Západ by mohli vyprávět. Obzvlášť v posledních dnech se v jejich prostoru stále více množí psí hovínka, v leckterých případech přímo hovna... Situaci zaregistrovalo i vedení města.

„Už mě nebaví se na to každý den dívat a bát se, kam můžu stoupnout a kam ne! Někteří lidé nejsou schopni jít vyvenčit svého psa ani několik metrů od svého bydliště a nechají ho vykonat potřebu přímo před domem, natož tak se ohnout a uklidit po něm. Na sídlištích jsou přitom rozmístěny odpadkové koše na tyto exkrementy, ale oni klidně nechají psa vykonat potřebu přímo u této nádoby, a jestli do toho někdo šlápne, je jim už jedno. U kotelny v ulici Cyrila Boudy je vidět největší extrém,“ napsal do redakce Večerníku jeho pravidelný čtenář Petr Staněk a svůj proslov doprovodil fotografiemi „místa činu“. Lidově řečeno by se dalo říct, že jde o hovno! A to doslova. Jenomže toto opravdu není k smíchu, jde o vážný celospolečenský problém. „Je vidět, že pejsci v našem městě dobře tráví. Ale vážně, je to nepříjemné, je to hnusné... Co více bych na to mohl říci, snad jen to, že někteří majitelé psů jsou nezodpovědní, řeknu naplno to, co si myslí většina slušných lidí. Ti, kteří po svém miláčkovi neuklidí, jsou prostě hovada! Omlouvám se za ten výraz, ale je to tak,“ nebral si servítky Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního města Prostějov. A co víc, zmíněná plocha u kotelny v ulici Cyrila Boudy není městem určena k venčení psů. Pejskaři mají ale jen o pár desítek metrů dál u biokoridoru Hloučela možnost svého čtyřnohého miláčka vyvenčit... „Víte, myslím si, že psi by mohli být venčeni na většině ploch ve městě, ale je to přece o lidech, jestli jsou schopni a ochotni po nich uklidit. Musím podotknout, že budeme muset asi více kontrolovat a postihovat nepořádníky,“ dodává Pospíšil. Fotografie velkého množství psích exkrementů jsme poslali i řediteli společnosti .A.S.A. Technické služby v Prostějově. Martin Grepl z nich rovněž nebyl nadšen.  „Co na to říci? Z fotek je zřejmé, že ne všichni majitelé pejsků si uvědomují svoji povinnost plynoucí z vlastnictví pejska...,“ zamyslel se šéf společnosti, která se stará o úklid města, tedy i sběr psích hovínek. „Každodenní pravidelný sběr psích exkrementů se provádí v období od dubna do října. Mimo toto období se dělá jen při vhodných klimatických podmínkách. Sběr je prováděn na základě odsouhlaseného harmonogramu s Odborem správy a údržby majetku města, ve kterém je město rozděleno do pěti sektorů a každý z těchto sektorů obsahuje vytipovaná náměstí, ulice, parky, dětská hřiště a takzvané psí louky, které se v určeném dni obslouží. Sektory jsou stanoveny tak, abychom vyčistili co největší úsek města a přitom omezili zbytečné přejezdy,“ popisuje Martin Grepl s tím, že v uvedeném období pracovníci technických služeb posbírají po městě až čtyřicet kilogramů psích výkalů.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...