Dobré ráno, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

anenskaNa čtvrteční tiskové konferenci rady města se Večerník dozvěděl o harmonogramu přípravných prací v souvislosti s konečným propojením Anenské ulice s jižním kvadrantem. Bylo tak definitivně potvrzeno, že desetileté martýrium s výkupem pozemků od soukromého majitele bylo definitivně ukončeno a stavbě už nic nebrání v cestě. „Na základě dořešení majetkoprávních vztahů byla ve druhém lednovém týdnu tohoto roku dokončena inženýrská činnost a v minulých dnech podána žádost o vydání územního rozhodnutí. Předpokládané vydání rozhodnutí o umístění stavby lze očekávat v březnu tohoto roku. Zároveň bude dokončena dokumentace pro stavební povolení. Podle smlouvy o dílo bude v květnu 2014 dokončena dokumentace pro provádění stavby, která je nutná pro vypsání výběrového řízení.

V červnu pak bude vypsáno zadávací řízení na zhotovitele stavby s předpokládaným dokončením v srpnu tohoto roku. To vše v případě, že nedojde k odvoláním proti rozhodnutí. Pak může být v září  uzavřena smlouva o dílo,“ seznámil Večerník s předpokládaným harmonogramem příprav na velkou dopravní stavbu Zdeněk Fišer, náměstek primátora Prostějova. „Protože se jedná o novou stavbu, která bude vložena do majetku, musí být schválena zastupitelstvem města. Stavba bude zahájena do patnácti dnů od podepsání schválené smlouvy o dílo. Předpokládaný termín dokončení je stanoven na červen roku 2015,“ dodal Zdeněk Fišer. Podle původních plánů měl Anenskou ulici a jižní kvadrant spojovat pouze jediný rondel, a to v Krasické ulici. Aktuální projekt však nabízí v dané lokalitě rondely dva. „To je pravda, kromě Krasické bude další kruhová křižovatka v ulici Anenská u sběrného dvora,“ potvrdila Alena Rašková, náměstkyně primátora statutárního města, která je na radnici zodpovědná za dopravu. Radní a předseda dopravní komise města Zdeněk Peichl, jehož zásluhou společně s opozičním zastupitelem Josefem Augustinem, došlo po deseti letech k dohodě o výkupu pozemků na rozhraní Drozdovické a Krasické ulice, však podle svých slov bude trvat na tom, aby se stavba maximálně zintenzivnila a termín dokončení výrazně zkrátil. „Nevidím důvod, proč by propojení Anenské ulice s jižním kvadrantem mělo trvat až do poloviny příštího roku. Jsem přesvědčen, že je možné vybrat takového dodavatele stavby, který vše stihne ještě v roce 2014,“ uvedl exkluzivně pro Večerník Zdeněk Peichl. Dlužno ještě dodat, že město v letošním roce čekají dvě hlavní náročné dopravní stavby. Kromě propojení jižního kvadrantu je toužebně očekávaná i generální rekonstrukce křižovatky v Olomoucké ulici. „Budeme muset po domluvě s Olomouckým krajem obě tyto investiční akce skloubit tak, aby došlo k co nejmenším dopravním komplikacím v Prostějově,“ dodala náměstkyně primátora Alena Rašková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...