Dobré ráno, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na výsluní. Jaroslav Faltýnek je nyní na samém vrcholu své politické kariéry, ministrem ale být nechce.Prožívá snový rok své politické kariéry. Prostějovan Jaroslav Faltýnek na začátku letošního roku dal sbohem prostějovské ČSSD a „přestoupil“ k novému politickému hnutí ANO 2011 Andreje Babiše. Po volebním úspěchu v nedávných parlamentních volbách se rázem stal jednou z nejvlivnějších osob české politiky.

Zastihnout v těchto dnech Jaroslava Faltýnka je takřka nemožné. Stal se hlavním vyjednávačem hnutí ANO o vládě, má za sebou úspěšnou volbu do čela poslaneckého klubu ANO a zároveň se stal předsedou zemědělského výboru Parlamentu České republiky. Večerníku se ale přece jen v neděli večer podařilo Jaroslavu Faltýnkovi dovolat.

Stačili jsme se ho zeptat na to, jaký je aktuální stav ve vyjednávání o vládě. „V pátek jsme dokončili vzájemnou diskuzi o koaliční smlouvě s ČSSD i KDU-ČSL. Musím říct, že jsem s jednáním velice spokojen, protože došlo k průniku v programových zájmech všech tří stran. Tak trochu nás trápil jen předseda lidovců pan Bělobrádek, který nám z Ameriky neustále volal a snažil se nás přesvědčit, že všechno děláme špatně,“ usmál se do telefonu Jaroslav Faltýnek. Na otázku Večerníku, zda budeme mít už během týdne novou vládu, odpověděl šéf poslaneckého klubu ANO zdrženlivě. „Těžko říct, ale nemyslím si, že to bude tak rychlé. Určité potíže jsou s lidovci, kteří stále tvrdošíjně trvají alespoň na třech ministerstvech pro svoji stranu. Zejména usilují o ministerstvo zemědělství. ANO se tohoto resortu vzdalo, protože jsme měli obavy, že nás budou všichni z jistých důvodů podezírat z konfliktu zájmů. A tomu jsme chtěli předejít,“ řekl Večerníku Jaroslav Faltýnek.

Ještě než jsme v neděli večer ve spěchu ukončili telefonát, položili jsme v současnosti nejvýše postavenému prostějovskému politikovi otázku, zda on sám má zájem stát se ministrem budoucí koaliční vlády. „Nechcu být ministrem,“ odpověděl po hanácky Faltýnek s tím, že i tak je jeho čas napnutý k prasknutí. „Skutečně toho mám až nad hlavu, mnohá jednání jsou dlouhá a já se chci věnovat naplno práci v našem poslaneckém klubu a výboru pro zemědělství,“ uzavřel rozhovor Jaroslav Faltýnek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...