Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 pedofil_ilustAKTUALIZACE: Před budovou RG a ZŠ města Prostějova postává postarší pedofil, který údajně láká děti na sladkosti! To tvrdí anonym, který nedávno přišel na adresu prostějovského oddělení Policie ČR. Muži zákona zprvu nic nepodcenili a o možném nebezpečí okamžitě informovali vedení školy. K plánované schůzce, která se měla konat v průběhu minulého týdne, však nedošlo. O nepříjemné události se ovšem nejen mezi rodiči stále více a živě diskutuje. Přestože by všechny zajímal jak průběh, tak i výsledek vyšetřování, samotné vedení Policie ČR v Prostějově se k celé záležitosti zatím vyjadřovat zatím nechce.


A tak se do zjišťování alespoň jistých skutečností pustil Večerník na vlastní pěst. Co se nám podařilo zjistit?

Policisté v těchto dnech prošetřují případ možného obtěžování ze strany postaršího muže lákajícího děti na sladkosti. K tomu by mělo v nedávné době docházet před budovou Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova. Policii na to upozornil anonym. Zda tento neznámý člověk skutečně upozorňuje na závažná fakta, však v tuto chvíli není vůbec jisté. Vyloučena přitom není ani varianta, že do světa vypustil poplašnou zprávu, za což by mu mohlo hrozit i trestní stíhání.
O celém případu se Večerník dozvěděl v průběhu uplynulého týdne dozvěděl od jednoho z rodičů žáků RG a ZŠ města Prostějov. „Holka přišla domů s tím, že před jejich školou má postávat starší muž lákající děti k sobě domů na sladkosti. Učitelka na to upozornila celou třídu. Žáky také nabádala
k opatrnosti a vysvětlila jim, jak se mají chovat v případě, že na ně někdo s něčím podobným vyrukuje. Opravdu by mě zajímalo, co je na celém případu pravdy...,“ obrátil se na nás jeden z tatínků desetileté školačky.
Celou záležitost Večerníku potvrdili i zaměstnanci školy. „Koncem minulého týdne jsme byli informováni o tom, že ředitele školy navštívili příslušníci Policie ČR. Ti mají v současné době vyšetřovat anonymní dopis týkající se obtěžování dětí ze strany staršího pána postávajícího před školou. Na škole se o tom teď hodně mluví, ovšem já sama jsem o žádném konkrétním případu od dětí zatím neslyšela,“ vyjádřila se ve středu jedna ze zaměstnankyň školy.
Celkem logicky jsme se obrátili i na vedení „reálky“. „Na vámi uvedené téma jsem měl mít ve čtvrtek schůzku s policisty. Do školy však nikdo nedorazil a vyšetřující policistce jsem se následně na telefon nedovolal. Ne, že bych nechtěl, ale víc vám k celému případu v tuto chvíli říct nemůžu. Hned na první schůzce mě kriminalisté upozorňovali, abych se vzhledem k probíhajícímu vyšetřování k celé záležitosti veřejně nevyjadřoval,“ reagoval oficiálně v pátek dopoledne ředitel školy Rostislav Halaš.
Všichni oslovení se však shodovali na tom, že přestože se jedná o anonymní udání, případ by se měl určitě vyšetřit. Především rodiče pak zajímalo, jak dalece vážná celá záležitost je. Proto jsme se obrátili ještě jednou na vedení prostějovské policie. Dopadli jsme ale stejně. K aktuální situaci ohledně možného případu pedofila se policisté nechtěli v tento okamžik vyjádřit.
Ze zdrojů blízkých policii se nám však podařilo zjistit, že strážci zákona skutečnosti uvedené v anonymním dopise nijak nepodceňují. U školy už prý například hlídkovali policisté v civilu.
Tvrzení neznámého pisatele se však podle našich informací zatím nepotvrdilo. Případ budeme samozřejmě i nadále sledovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...