Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

47 sandraJak Večerník před časem již informoval, v marketu TUTY (bývalá Sandra) v Západní ulici v Krasicích, se to dějí divy! Provozovatel, kterým je družstvo Tempo Opava, při inventuře zjistil více než půlmilionové manko, ze kterého dodnes viní personál. Zmíněnou částku tak požaduje uhradit právě po jednotlivých zaměstnancích, a to už i soudní cestou. Největší díl, zhruba stoosmdesát tisíc korun má zaplatit bývalá vedoucí provozovny Hana Drmolová. Ta se však u soudu úspěšně brání.


V pátek bylo před zmíněným marketem živo, na chod provozovny se přišli na vlastní oči podívat pracovníci justice včetně soudce!

Hana Drmolová: „Věřím, že mě soud zprostí viny za manko!“
Velká kauza se rozprostírá naším městem... Hanu Drmolovou zprostil Okresní soud v Prostějově viny na manku, když zároveň poukázal na obrovské organizační nedostatky ze strany provozovatele. Ten se však odvolal a krajský soud vrátil celou věc zpět prostějovské justici k došetření. A zástupci okresního soudu se do celé věci pořádně obuli!
„Pan soudce Řezáč je jedinečná kapacita a vím, že celý proces se snaží vnímat spravedlivě. Při vedení prodejny jsem možná udělala několik chyb, ale rozhodně nenesu vinu na způsobeném manku, stejně jako žádná jiná prodavačka. V žádném případě jsme nezpronevěřili ani korunu, jde o naprosté porušení veškerých pravidel při organizaci inventur a vůbec registrace zboží. Snažím se to nyní u soudu prokázat a daří se mi to. První soud jsem vyhrála, ale Tempo Opava se odvolalo a krajský soud případ vrátil zpět okresnímu, aby prověřil ještě nějaké údaje. Pan soudce se rozhodl velice důkladně prověřit veškerý chod a organizaci provozovny Tuty, proto ta dnešní akce,“ svěřila se exkluzivně Večerníku Hana Drmolová, která prodejnu vedla ještě za vlastnictví Vladimíra Komínka pod názvem Sandra.
O půlmilionové manko se má podle vedení družstva Tempo Opava rozdělit a uhradit ho několik bývalých i současných zaměstnankyň. Od zmíněné bývalé vedoucí Hany Drmolové s největším podílem zhruba za 180 tisíc korun, mají nyní další desítky tisíc zaplatit dvě zástupkyně vedoucí, ale také skladnice, pokladní a dokonce i brigádnice, které v prodejně pracovaly. „Považuji to za naprostou nehoráznost. Měly jsme položky, které jsme povinně musely na prodejně mít, i když to zboží lidé vůbec nekupovali. Zboží se kazilo, celé se odepisovalo a šlo do ztrát. Jenomže tyto ztráty jsme musely zaplatit ze svého. Navíc se falšovaly inventury, které jednou proběhly bez závad, ale po roce nám přišlo vyrozumění, že bylo tou samou inventurou zjištěno manko. Když přijeli z Opavy a napsali do protokolu, že na prodejně je třeba dvacet kilo vepřového masa, nikde jsme neměli záruku, že po cestě z Prostějova do Opavy titíž kontroloři deset kilo z protokolu neumažou s tím, že na prodejně chybělo. A obávám se, že se tak i dělo,“ pokrčila rameny Hana Drmolová.
Žena, která dnes vede jednu z prodejen masa v centru města, je však do budoucna optimistkou.
„Jsem přesvědčena, že to všechno dobře dopadne. Nechci ubližovat Tempu, ale někdo už konečně musí říct, že takhle to dál nejde a že takto se v normální prodejně nehospodaří. Od doby, co jsem odešla, a to je už skoro pět let, se v krasickém marketu vystřídalo několik vedoucích, desítky zaměstnanců a všichni s hrůzou v očích utekli...,“ přidala rozhořčená Drmolová.
Už v létě letošního roku, kdy Večerník na problém upozornil, se předseda družstva Tempo Opava vyjádřil v tom smyslu, že trvá na vině vedoucí prodejny Tuty, stejně jako na zanedbání povinností dalších zaměstnankyň, které prý market řídily ledabyle a objednávaly zboží bez rozmyslu.
V pátek se Večerník pokusil požádat o stanovisko zástupce družstva Tempo přímo před marketem Tuty v Krasicích. Bylo nám však sděleno, že provozovatel se k celé záležitosti vyjádří až po skončení soudního procesu.
O dalším průběhu celé kauzy bude Večerník samozřejmě informovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...