Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

47 titulka copyDalší dlouhodobě pohřešovaný Prostějovan a další obrovská záhada! Bývalý policista a hasič Jaroslav Charvát zmizel beze stopy již 16. června 1994, tedy před téměř dvaceti roky! Patří tak k jednomu z nejdéle hledaných mužů v regionu. Přestože druhá manželka ho po čtyřech letech nechala prohlásit za mrtvého, prostějovská policie po něm doposud pátrá. Sestra s bratrem, pohřešovaného bývalého strážce zákona, jsou ale přesvědčeni, že Jaroslav Charvát se stal obětí násilného činu.


„Zakopala ho na zahradě,“ svěřili Večerníku své letité tajemství nešťastní sourozenci.

Už devatenáct a půl roku policie bezvýsledně pátrá po Jaroslavu Charvátovi z Prostějova. Bývalý dlouholetý příslušník Sboru národní bezpečnosti vyměnil jednu uniformu za druhou, když v roce 1990 přešel k hasičům. O čtyři roky později ale beze stopy zmizel. Jeho sestra je přesvědčena, že se stal obětí násilného činu!
„Co si pamatuji, tak Jaroslav odešel ráno do práce a domů už nepřišel. Bylo to někdy v létě roku 1994. Dodnes jsem přesvědčena, že v jeho zmizení má prsty jeho druhá manželka. Víte, Jarda nebyl žádný svatoušek, opustil první manželku a tři malé děti, doslova jim zničil život. Toto jsem mu vždy zazlívala a často jsme se kvůli tomu hádali. Pak si vzal druhou ženu, která byla podstatně mladší, a bydleli spolu v Mozartově ulici. Neustále se hádali, kvůli jejímu synovi, o majetek, a bůhví čemu ještě. Kdyby ta paní měla čisté svědomí, tak se nám podívá do očí, ale dodnes se naší rodině vyhýbá,“ svěřila se Večerníku sestra pohřešovaného Jaroslava Charváta, J. C. z Prostějova. Samozřejmě jsme se jí zeptali, z čeho ještě pramení podezření, že druhá manželka pohřešovaného bývalého policisty a hasiče má na svědomí jeho zmizení. „Můj druhý bratr Petr chodil Jardovi a jeho druhé ženě pomáhat na zahradu do Čechovic. Byl tam i pár dní poté, co Jaroslav zmizel. Když se blížil do rohu zahrady, kde byla velká hromada písku a hlíny, Jardova druhá žena vykulila oči, zastoupila mu cestu a důrazně řekla, ať k té hromadě vůbec nechodí! Petra hned napadlo, že ta ženská něco tají. Dodnes si myslíme, že Jaroslav je zakopán právě na té zahradě v Čechovicích,“ odpověděla sestra Jaroslava Charváta. „Co mi tenkrát vyprávěli jeho kolegové z hasičského sboru, jeho žena za ním chodila do práce, i několikrát denně. Když ale Jarda zmizel, tak se tam už čtyři dny neukázala. Lidi z baráku, kde s ní bratr bydlel, pak měli na policii vypovídat, že z jejich bytu se stále ozývaly hádky a křik, žili spolu takovým tím italským způsobem rodinného života,“ dodala J. C. z Prostějova.
Jak probíhalo vyšetřování policie a co nám k případu řekl Petr Charvát, bratr zmizelého Jaroslava? Večerník navíc usiluje o výpověď druhé manželky pohřešovaného Prostějovana, která čelí závažnému podezření ze strany rodiny Jaroslava Charváta.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...