Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 growshop01Tak tomu se říká masová razie! Od začátku ulynulého týdne probíhají na celém území České republiky úkony trestního řízení ve více jak padesáti případech, které jsou zaměřeny proti šíření toxikomanie. Razii proti těm, kteří mají údajně nabízet a veřejně prezentovat materiály propagujících pěstování a podněcování užívání marihuany, poskytování návodů k pěstování, nabízení prostředků k pěstování včetně semen a návodů k následnému zpracování a užívání tak, aby bylo dosaženo co největšího psychoaktivního účinku THC na organismus uživatele, se nevyhnul ani growshop na náměstí Spojenců v Prostějově.

Policie ho ve středu doslova vybrakovala a UZAVŘELA! 

„Již od roku 2007 čelí Česká republika progresívnímu nárůstu pěstování konopí a produkci marihuany, které má komerční a kriminální charakter. Od tohoto roku dochází na celém území republiky k masivnímu nárůstu ´indoor´ pěstíren. S tímto rozmachem sledujeme každoročně přibývající počet jak kamenných, tak internetových obchodů, které nabízejí technologie určené k indoorovému pěstování konopí. Cílem pěstování v těchto speciálně upravených podmínkách je maximalizace obsahu psychoaktivní látky THC ve vypěstovaném konopí, jehož je docilováno prostřednictvím využívání sofistikovaných pěstebních metod a šlechtěných odrůd konopí. Proto jsme se zcela v souladu s protidrogovou politikou státu a s platnou judikaturou Nejvyššího soudu ve všech krajích zaměřili na majitele obchodů a prodejce, kteří svým jednáním naplňují skutkovou podstatu trestného činu šíření toxikomanie,“ vysvětlila celorepublikovou razii Ivana Ježková, tisková mluvčí Policejního prezidia ČR v Praze.   
Growshopy, na které se kriminalisté zaměřili, jsou obchody, v nichž si zákazníci mohou koupit vše, co potřebují k pěstování, zpracování a aplikaci drogy zvané marihuana.
„Jedná se o obchody, které svojí nabídkou zpřístupňují širokému okruhu osob nejen návodné a podněcující informace, nýbrž poskytují i morální podporu a zejména materiální zajištění pro protiprávní jednání, za které je v České republice považováno pěstování druhů a odrůd rostliny konopí, jenž mohou obsahovat více než 0,3 procenta látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů i veškeré další nakládání s vypěstovaným konopím těchto druhů a odrůd,“ dodala Ježková.

45 growshop02

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...