Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

15 policieProstějovská kriminálka vyřešila další případ žhářství. Na začátku minulého týdne policisté zatkli staršího chlapíka z Chomutovska, který si do našeho města rok jezdil ukojit své pyromanské choutky. Jednašedesátiletý muž má na svědomí zapálení celkem třinácti kontejnerů na tříděný odpad se škodou pětašedesáti tisíc!

Minulé úterý zahájili prostějovští kriminalisté trestní stíhání jednašedesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. „Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit od března loňského roku do května roku letošního na různých místech v Prostějově a jeho blízkém okolí. Tehdy neznámý pachatel v nočních hodinách zapálil čtyři plastové kontejnery na tříděný odpad mezi ulicemi Tylova a Tetín. Od nich se oheň rozšířil na plechový kontejner. Pak o sobě dal neznámý žhář vědět v srpnu téhož roku. Tentokrát zapálil dva plastové kontejnery ve Finské ulici v Prostějově. V prosinci téhož roku pak zapálil plastový kontejner na Plumlovské, od něho se pak oheň rozšířil na vedle stojící kontejner a poškodil i reklamní billboard,“ vypočítala loňské hříchy jednašedesátiletého žháře Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.
Jenomže postarší chlapík řádil i v roce 2013. „V únoru shořel plastový kontejner v prostoru křižovatky u Čechovic, o týden později dva kontejnery na ulici Mozartově. V březnu pak dopadl stejně tak další kontejner v Mozartově ulici a v květnu kontejner na křižovatce ulic Západní a Krasická,“ dodala Urbánková s tím, že celková škoda byla vyčíslena na téměř pětašedesát tisíc korun.
Během minulého týdne ale definitivně spadla klec. „Policisté na případech pracovali a po pachateli intenzivně pátrali. Na základě operativního šetření zjistili, kdo kontejnery zapálil. Jedná se o jednašedesátiletého muže z Chomutovska, který se k činům doznal. Důvod svého jednání ale neuvedl,“ prozradila mluvčí krajské policie s tím, že ve středu 6. listopadu bylo usnesením zahájeno trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. V případě odsouzení mu hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ dodala Urbánková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...