Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 kostelnikovaUž několik let se předsedkyně občanského sdružení Přijdu včas Jana Kostelníková snaží nabízet městu svůj projekt umístění speciálních hodin, které se podle ní nejlépe hodí na dětská hřiště. Nyní ale předstoupila před zastupitele, aby jí schválili umístění dvou kusů hodin s hlásiči, které v případě potřeby okamžitě spojí s městskou policií nebo záchrannou službou, na autobusové i hlavní vlakové nádraží. Ale neuspěla...

„Hodiny jsou čtyřhranné a ze všech stran prosvětlené, stříška by byla ve tvaru čtyřlístku a od sedmi do devatenácti hodin by houkaly jako vláček. Už mám domluvenou spolupráci s firmou RegioJet, která by nám vyrobila vláček, a se společností FTL, která by nám pomohla s výrobou autobusu. Myslím, že takové hodiny by mnoha cestujícím utkvěly v paměti,“ vysvětlila v úterý zastupitelům po svém účelnost hodin Jana Kostelníková. O umístění hodin na uvedená místa Kostelníková hodně stála, protože na tento projekt získala dotaci ve výši necelých 180 tisíc korun od Olomouckého kraje. „Podmínkou kraje ale bylo, že tyto hodiny musejí stát na nádraží. Jinak o dotaci přijdu,“ dodala Kostelníková a poněkud touto informací nadzvedla ze židle samotného primátora statutárního města Prostějov... „Tak vy jste si vyřídila dotaci bez toho, že byste od zastupitelstva měla žádost schválenu?! To je přinejmenším neobvyklé,“ podotkl Miroslav Pišťák, první muž magistrátu.
Zastupitel Radek Zacpal se snažil celou záležitost obrátit v žert. „Paní Kostelníková, já ty hodiny od vás koupím, ale musela byste je přejmenovat na ´Vzbudím se včas´,“ pronesl za hurónského smíchu ostatních komunálních politiků Zacpal.
Diskuze o hodinách se na úterním jednání zastupitelstva nakonec protáhla zhruba na dvojnásobnou dobu, než debata o výstavbě Galerie Prostějov společností Manthellan. Celé jednání, které mnohdy připomínalo spíše komedii, skončilo pro Janu Kostelníkovou nezdarem. „Před časem jsme se rozhodli o umístění běžných hodin na nádražích. Pokud bychom vám schválili instalaci vašich hodin na obě nádraží, museli bychom zrušit již probíhající výběrové řízení. Navíc se mi zdá, že typ vámi nabízených zařízení není vhodný pro uvedená místa,“ shodly se náměstkyně primátora Ivana Hemerková s Alenou Raškovou.
Zastupitelé vzápětí drtivou většinou hlasů dali Janě Kostelníkové najevo, že o její hodiny vedení města nestojí... A dotace z kraje je tak v háji!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...