Příjemnou noc, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
45 fanousci barvaHokejoví fanoušci prostějovských Jestřábů mají na krku další průšvih. Po kontroverzních eskapádách v Hodoníně a po domácím derby s Přerovem, došlo k jejich dalšímu řádění i předminulou sobotu v Novém Jičíně. Tamní policie čtrnáct z příznivců druholigového týmu zadržela, šestice z nich pak dokonce skončila na záchytce!

V sobotu 2. listopadu krátce po devatenácté hodině, tedy těsně po ukončení hokejového utkání mezi Novým Jičínem a Prostějovem, zasahovali u zimního stadionu v Novém Jičíně policisté, neboť jeho vyvrcholením bylo vzájemné napadání fanoušků a následné slovní i fyzické napadání policistů. Svou roli v tomto jednání sehrál alkohol... „Je pochopitelné, že fanoušci přijeli z Prostějova podpořit svůj tým. Ne všichni ale tak činili za daným účelem, tedy za hokejem... Již v průběhu utkání se totiž radikální část hostí v černých mikinách s kapucí na hlavách srocovala před stadionem. Podle získaných informací se chtěli střetnout s domácími mimo stadion. K vzájemnému střetu mezi těmito jedinci nakonec nedošlo. Nicméně krátce po ukončení utkání v těsné blízkosti hokejové haly se situace vyhrotila. Slovní napadání domácích fandů ze strany hostí vyústilo v potyčku,“ popsal událost Petr Gřes, tiskový mluvčí Policie ČR v Novém Jičíně.

„V souvislosti s vývojem situace bylo čtrnáct osob omezeno na svobodě. Hlavní dva aktéři, muži ve věku jednadvacet a třiadvacet let byli zadrženi, jeden z útočníků skončil v policejní cele. Celkem šest osob bylo umístěno na protialkoholní záchytnou stanici. Jeden dvacetiletý muž je vyšetřován s podezřením ze spáchání z trestného činu násilí proti úřední osobě, deset osob je podezřelých ze spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy. Jednání fanoušků Prostějova prověřujeme s podezřeními ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, výtržnictví a přestupků neuposlechnutí výzvy,“ shrnul zdařilé „vystoupení“ příznivců LHK Jestřábi mluvčí novojičínské policie.

Další podrobnosti včetně popisu výjezdu očima jednoho z fanoušků najdete na straně 27 dnešního vydání!


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...